Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Olimpica marcata de o mie de alergatori (galerie foto)

ro

24 Jun, 2009 02:38 1102 Marime text

cros.jpgÎntrecerea a avut la start şi o concurentă din Japonia, Hiroko Ocawa fiind câştigătoare la categoria peste 40 de ani

Constanţa a fost pentru a treia oară gazdă a Crosului Naţional Ziua Olimpică, întrecere care a ajuns la ediţia cu numărul 22. La eveniment s-au înscris şi concurenţi veniţi din judeţe precum Giurgiu, Galaţi, Brăila, Hunedoara sau Tulcea. 

Aproximativ 1.000 de alergători, veniţi din toată ţara, s-au reunit la startul celei de-a 22-a ediţii a Crosului Naţional Ziua Olimpică, desfăşurată în acest an la Constanţa. Concurenţi de toate vârstele au alergat pe un traseu de cinci kilometri, puţin schimbat faţă de ediţiile anterioare. Acesta a fost cuprins între Sala Sporturilor - strada Mircea cel Bătrân - strada Primăverii - strada Soveja - bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - Aqua Magic. Startul a fost dat de fosta campioană olimpică la scrimă, Laura Badea, în prezent oficial federal în Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR). Din partea forului naţional olimpic a mai fost prezent şi preşedintele Octavian Morariu. La sosire, participanţii la cros au primit din partea organizatorilor câte o diplomă de participare şi băuturi răcoritoare. La masculin, cel care a trecut primul linia de sosire a fost Răzvan Nicola (19 ani), legitimat la CSS Medgidia. Acesta s-a răzbunat în acest an, după ce la ediţia trecută i s-a făcut rău şi a fost nevoit să abandoneze cu un kilometru înainte de finalul cursei. Acesta a fost urmat de Vlad Victor (46 ani) din Bucureşti şi Andrei Bârlea (21 ani) din Constanţa. La feminin, atleta de la CS Farul, Ana Maria Greceanu s-a clasat pe prima poziţie, locurile pe podium fiind completate de Adriana Cernea (18 ani, CS Farul) şi Elena Sabou din Medgidia. La categoria peste 40 de ani, concursul masculin a fost adjudecat de Vlad Victor, în timp ce la feminin a câştigat o concurentă din Japonia, Hiroko Ocawa, în vârstă de 48 de ani. Obişnuit cu astfel de concursuri, atletul veteran Traian Petcu nu a avut adversari nici în această ediţie a Crosului Olimpic, alergătorul în vârstă de 85 de ani impunându-se la categoria concurenţilor care au peste 60 de ani. Petcu a câştigat concursul şi anul trecut, participând regulat la astfel de evenimente. Alergătorul constănţean a fost urmat de un alt octogenar, Dumitru Radu, din Piatra Neamţ, în vârstă de 82 de ani. În ciuda vârstei, nemţeanul nu are probleme de sănătate pentru că, de mai bine de 20 de ani, aleargă la concursurile interne şi internaţionale de atletism, la secţiunea veterani. Premiile pentru câştigători au constat în biciclete, rachete de tenis, invitaţii la complexul nautic de agrement din Mamaia şi multe alte surprize. Crosul Naţional Ziua Olimpică 2009 este a treia ediţie găzduită de Constanţa, după ce oraşul de la malul mării a organizat şi prima ediţie, în 1987. Atunci, startul a fost dat de campioana olimpică Lia Manoliu, iar competiţia a fost câştigată de Ilie Floroiu, actualul preşedinte al FC Farul Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii