Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:24 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zbor cu o maşină de raliuri Maria Iacob, Miss România, a fost copilotul vicecampionului mondial Francois Delecour (galerie foto)

ro

14 May, 2014 00:00 5129 Marime text
Constănţeanca de aproape 19 ani Maria Iacob, unul dintre modelele de top ale Fashion TV România, a fost imaginea Raliului Aradului, unde a trăit o experienţă unică

În calitate de invitat special la cursa organizată de Mihai Leu (campion mondial la box şi campion naţional la raliuri), Maria Iacob, deţinătoarea titlului Miss FTV România, a avut ocazia să-i fie copilot vicecampionului mondial Francois Delecour, într-o cursă plină de adrenalină. Tinerei i-au plăcut la nebunie momentele petrecute la bordul bolidului Subaru Impreza, pe traseu, iar după ce a coborât din maşină, hotărârea era luată: va urma şi ea o şcoală de pilotaj.

În vârstă de 18 ani şi şapte luni, Maria Iacob s-a aflat la Arad în perioada desfăşurării raliului, alături de mai multe modele, Fashion TV fiind implicat în promovarea evenimentului. Cu ocazia cursei, au mai fost organizate casting-uri de modele şi shooting-uri, iar constănţeanca, elevă în clasa a XII-a la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ şi componentă a secţiei de dans sportiv a LPS, a fost invitată să-i fie copilot într-un shakedown (sesiune de teste) celebrului pilot francez de raliuri Francois Delecourt. „Iniţial, am crezut că voi urca la bord pentru o simplă filmare, dar a fost o cursă adevărată. A fost extraordinar. M-a impresionat profund. Am trăit cea mai frumoasă experienţă din viaţa mea. Eu sunt pasionată de mică de maşini tunate, de bolizi, motoare, raliuri şi de tot ce ţine de ele, astfel că acum mi-am împlinit un vis. M-am aflat pentru prima dată în această postură, de copilot pe o maşină de raliuri. Adrenalina a fost la nivel maxim. Francois Delecour a parcurs traseul special amenajat, în afara Aradului, în zona unei comune. Cursa a durat aproximativ opt minute, dar mie mi s-a părut că a trecut o veşnicie, o jumătate de oră. Au fost obstacole pe traseu, s-au realizat multe drifturi, acul vitezometrului a urcat ameţitor, iar pentru mai multe secunde, ne-am aflat în aer, zburând de pe un deal! Am crezut că mor când ne-am luat zborul! Însă, în ansamblu, a fost demenţial. Mai vreau! Mă simţeam de parcă acea cursă e pentru mine, că eram acolo, în filmul acela. Cred că am avut o revelaţie. Iubesc la nebunie aceste senzaţii. Am înţeles că voi mai participa în calitate de copilot şi în alte curse“, povesteşte, entuziasmată, Maria Iacob, pe care costumul de copilot a prins-o de minune.

„Fii realist, doreşte-ţi imposibilul!“

Miss România a rămas impresionată de Francois Delecourt, dar şi de maşina în care s-a aflat. „Este o legendă a curselor de raliuri, dar, în acelaşi timp, un om de nota 20. Amabil şi deschis. Am vorbit mult, iar el mi-a dezvăluit din secretele maşinii şi ale pilotajului. Se vede limpede că îi place foarte mult ceea ce face. După ce am încheiat cursa, m-am hotărât: vreau să fiu şi eu pilot de raliuri. Mi-am promis că în trei ani voi face şcoala de pilotaj. Vreau să ajung departe în acest domeniu, în care nu au pătruns multe femei, pentru că e periculos, dar consider că şi noi putem avea succes, la fel ca bărbaţii“, a spus Maria, care se dă în vânt după senzaţiile tari. Îi place să trăiască clipa şi se conformează motoului „Fii realist, doreşte-ţi imposibilul!“. Astfel că aventura din cursele de raliuri i se potriveşte ca o mănuşă. „Dacă voi fi pilot, categoric mă voi afla la volanul unui bolid Subaru, ca cel pe care l-a condus acum Francois Delecour. Am rămas fascinată de această adevărată navă spaţială, cu o mulţime de butoane, manete şi microfoane. M-am interesat de rolul fiecăruia. Bolidul e ca o fiară. În timpul cursei, în interiorul maşinii e un zgomot infernal. Casca pe care am purtat-o e sofisticată, la fel şi sistemul de fixare prin centuri. Am intrat în rolul unui copilot. Înainte de a porni pe traseu, am completat formularul de cursă, deşi gândul meu era în altă parte. «Doamne, te rog să fie bine!», îmi spuneam“, râde Maria.

Fac banchetul la Iaki

Aflată în anul terminal de liceu, tânăra va susţine peste puţin timp examenul de bacalaureat. „Am ceva emoţii, dar mă pregătesc bine şi sunt sigură că îl voi promova cu brio“, spune Maria. Tânăra urmează să dea examene la limba română (scris şi oral), istorie, geografie (scris), limba engleză (oral) şi competenţe digitale. Până atunci însă, pe 23 mai, Maria şi colegii ei vor participa la banchetul de final de liceu. „Îl vom face la Iaki. Va fi ceva mai deosebit faţă de alte asemenea festivităţi. Mie îmi pare rău că se termină liceul. Parcă au trecut prea repede aceşti patru ani. La început, abia aşteptam să vină vacanţa, însă acum realizez cât de mult îmi va lipsi atmosfera de liceu, unde am cunoscut primii fiori ai dragostei şi am închegat atâtea prietenii. Mai vreau zile de liceu! Ceva mă trage înapoi, încercând să mă împiedice să ies din rolul de licean“, spune, plină de emoţie, Maria Iacob. Miss România este colegă de clasă, printre alţii, şi cu sportivi cunoscuţi precum Răzvan Grădinaru (nataţie), Andreea Lefcenco, David Spiridon, Cristian Bododel sau Iulian Pricop (atletism). După ce va termina liceul, Maria va da admitere la Facultatea de Kinetoterapie. „Sper să lucrez cu copiii, întrucât îmi plac foarte mult“, spune modelul Fashion TV.      

Sursa foto: Facebook (Maria Iacob) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii