Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:52 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Xena“ de Constanţa, susţinută şi de Strongman Roxana Stan a câştigat competiţia Beach Search Model de la Tiger Classic (Galerie foto)

ro

07 Sep, 2016 00:00 9710 Marime text
Tânăra sportivă din Constanţa Roxana Andreea Stan, care va împlini 18 ani peste 17 zile, a câştigat competiţia Beach Search Model de la Tiger Classic Bucharest 2016
 
Practicantă de fitness, dar şi de Karate Kyokushin, Roxana, căreia i se spune şi „Xena - prinţesa războinică“, a participat cu această ocazie la prima ei competiţie de fitness, iar debutul a fost unul reuşit. Pe 18 septembrie, Roxana va evolua în premieră şi într-o competiţie de Bikini Fitness, cu ocazia întrecerii Pro Nutrition Grand Prix, de la Dej.
 
La Beach Search Model de la Tiger Classic au participat patru concurente, iar prima poziţie i-a aparţinut Roxanei Stan. „Pe parte de fitness, a mai fost introdusă o ramură, Beach Search Model. Mă aşteptam să evolueze mai multe sportive, iar întrecerea să fie mai strânsă, dar m-am impus detaşat. Dintre cele patru, eu am fost cea mai tânără concurentă. Gândul că mă aflu la debut mi-a adus ceva emoţii, dar, după ce am urcat pe scenă, nu am mai avut trac din acest punct de vedere. Sigur, fiind la primul concurs, nu m-am simţit în largul meu, confortabil, în faţa unui public destul de numeros, dar această senzaţie va dispărea odată cu participarea la mai multe competiţii. Când am fost anunţată câştigătoare, mi-au dat lacrimile de fericire. A fost un sentiment deosebit, cu atât mai mult cu cât, apoi, am primit multe felicitări şi solicitări de fotografii“, a declarat Roxana Stan.

Corp sănătos și în formă, prezentat într-o manieră atractivă“

Ce urmăresc arbitrii într-un concurs Beach Model Search? „Aprecierea juriului cu privire la fizicul unei concurente va include întreaga prezentare a acesteia, din momentul în care pășește pe scenă, până în momentul în care o părăsește. Participanta concursului Beach Model Search trebuie să fie ilustrarea cât mai fidelă a unul corp sănătos și în formă, prezentat într-o manieră atractivă. Evaluarea sportivelor de către comisia de arbitri va include întregul aspect al corpului, începând de la impresia generală, până la păr și frumusețea facială, dezvoltarea echilibrată, proporțională și simetrică a întregului corp, aspectul pielii și tonusul său și abilitatea concurentei de a le prezenta cu încredere și eleganță. Un aspect important al jurizării concurentelor de pe scenă îl va constitui atitudinea, eleganța în prezentare etc.“, se arată pe site-ul oficial al Tiger Classic.

De ce i se spune „Xena“

Pe lângă fitness, Roxana practică şi Karate Kyokushin, la CS Oyama Karate Constanţa (unde e pregătită de Marius Burlacu şi de Lidia Dobrin), iar pentru felul în care arată şi pentru spiritul ei de luptătoare, prietenii i-au spus „Xena, prinţesa războinică“, după celebra eroină din serialul de televiziune cu acelaşi nume, interpretată de Lucy Lawless. La Beach Search Model, Roxana a fost susţinută şi de Vladimir Comorovschi, campion Strongman.

Diana Pivniceru, pe locul doi

O altă constănţeancă, Diana Pivniceru, a participat la Tiger Classic la Bikini Fitness, unde a ocupat locul secund, într-o competiţie care a adus însă pe scenă mai multe concurente decât în întrecerea Roxanei. Peste 11 zile, „Xena de Constanţa“ va evolua la Dej, la Pro Nutrition Grand Prix, la primul ei concurs de Bikini Fitness, ramură în care, până acum, Roxana a mai avut o demonstraţie la Mamaia, la Strongman.
Sursa foto: Facebook (Roxana Stan), XMedia Studio şi Frey Nutrition
 
Citeşte şi:

Roxana Stan, „prinţesa războinică”
„Xena” de Constanţa face Karate şi evoluează la Bikini Fitness (Galerie Foto)

 
Luptătoare la Oyama Club Constanţa
Fosta gimnastă Andreea Roxana Stan caută gloria în Karate Kyokushin (Galerie Foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii