Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Winter Tomis Challenge Cup“, la prima ediţie FC Farul şi FC Viitorul au câştigat în Liga Elitelor

ro

01 Dec, 2015 00:00 1907 Marime text
FC Farul şi FC Viitorul au înregistrat victorii în etapa a 14-a a secţiunii Under-19 de la Liga Elitelor, întrecerea fotbalistică rezervată celor mai buni juniori din România. 
 
FC Farul (care foloseşte jucători mai mici cu un an decât adversarele) a învins cu 3-1 pe teren propriu CS Mioveni, prin golurile lui Alexandru Vlăescu şi Alberto Airinei (2). La pauză, a fost 1-1 (după ce Farul deschisese scorul), iar Airinei a punctat în partea a doua a jocului, în minutele 70 şi 88. „A fost un meci frumos, pe care l-am controlat autoritar. Îmi felicit băieţii pentru joc şi rezultat“, a declarat Ionel Melenco, antrenorul Farului, pentru site-ul oficial al Academiei Farul.
 
Succesul contra echipei piteştene a fost al zecelea al constănţenilor (din 14 meciuri susţinute), Farul acumulând până acum 32 de puncte şi ocupând locul doi în clasament, după Dinamo Bucureşti (care are 36 de puncte). În etapa a 15-a, ultima din tur, „marinarii“ joacă în deplasare contra echipei Chindia Târgovişte, miercuri, 2 decembrie, de la ora 14.00.

Singura echipă neînvinsă

FC Viitorul a dispus în runda a 14-a, în propriul fief, categoric, de Chindia Târgovişte, scorul fiind 4-0 (Cristian Ene 42 - din penalty, Mircea Manole 47, Andrei Ciobanu 62, Mihai Firan 78). În clasament, FC Viitorul este a patra, cu 29 de puncte, dar are trei meciuri în minus. În meciul viitor, jucătorii pregătiţi de Vasile Mănăilă vor evolua în deplasare, în compania formaţiei CSS Botoşani. FC Viitorul este singura formaţie neînvinsă din campionat, totalizând nouă victorii şi două egaluri în 11 partide.

Fratele mai mic al Tomis Challenge Cup

Pe 12 şi 13 decembrie, Academia Farul va organiza, la Sala Sporturilor din Constanţa, prima ediţie a Winter Tomis Challenge Cup pentru categoriile de vârstă 2006 şi 2007. „Winter Tomis Challenge Cup este fratele mai mic al turneului deja consacrat Tomis Challenge Cup. Vrem ca şi această întrecere să devină una de tradiţie în fotbalul juvenil românesc“, a precizat Bogdan Chiriţă, preşedintele Academiei Farul.
 
Sursa foto: Academia Farul
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii