Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Week-end de aur pentru atleţii constănţeni Valentin Scanghel a devenit campion balcanic, iar Andreea Lefcenco dublă campioană naţională

ro

05 Aug, 2013 00:00 2988 Marime text
Rezultate deosebite pentru reprezentanții Constanței la Campionatul Balcanic de juniori 2 la atletism, întrecere care s-a desfășurat sâmbătă, în Turcia, la Edirne. Valentin Ștefan Scanghel, de la CS Farul (antrenori, Cecilia Gevat și Alin Larion), a dat marea lovitură, cucerind titlul în proba de triplusalt, cu 14,59 m. Performanța este cu atât mai valoroasă cu cât Vali „Record” este junior 3, deci mai mic în ce privește vârsta decât cei cu care s-a confruntat! „Evoluția lui Vali e de subliniat. A ieșit campion la o categorie de vârstă superioară, la final de sezon, când, după atâtea competiții, intervine oboseala. El a reușit să o învingă însă și să-și adauge în palmares și acest valoros trofeu, obținut cu o săritură bună”, a declarat Alin Larion. La Edirne a urcat pe podium și Andreea Jaqline Timofei (junioară 2), de la LPS „Nicolae Rotaru” (antrenoare, Niculina Chiricuță), care a fost a treia la 400 m, cu timpul de 56,34 s.
 
A ratat medalia pentru un centimetru
 
În aceeaşi perioadă, în ţară, o altă constănţeancă, Andreea Lefcenco, a avut o evoluţie plină de succes la Campionatul Naţional de juniori 1 de la Bucureşti. Sportiva pregătită de Lenuţa Dragomir a cucerit două titluri naţionale, la triplusalt (unde a concurat pentru CS Farul) şi la lungime (unde a reprezentat CSS1). La triplusalt, s-a impus cu 13,24 m, iar la lungime cu 5,93 m. Pe lângă aceste două medalii, Constanţa a mai urcat pe podium în capitală de şapte ori. În prima zi de concurs, ceilalţi medaliaţi au fost: la triplusalt - aur - Cristi Boboc (CS Farul; antrenoare, Niculina Chiricuţă) - 15,66 m; argint - David Spiridon (Farul / Cecilia Gevat şi Alin Larion) - 14,30 m; bronz - Cristian Bododel (Farul / Niculina Chiricuţă) - 14,14 m.

Dominaţia constănţeană la triplusalt băieţi a fost evidentă, astfel că şi următoarele două poziţii de lângă podium au fost ocupate tot de atleţi de pe litoral: locul patru - Iulian Pricop (LPS Nicolae Rotaru / Niculina Chiricuţă) - 14,07 m, locul cinci - Vlad Dragomir (CS Farul / Lenuţa Dragomir) - 14,02 m. A cincea medalie a zilei (argint) a venit în proba de 4X100 m, unde ștafeta Farului (David Spiridon, Ionuţ Neagoe, George Moroşan, Andrei Ciobanu) a parcurs distanţa în 43,12 s. A doua zi, campion a mai ieșit Ionuț Grecu (Farul / antrenoare, Mădălina Ivan), tot la lungime (7,33 m). Pe locul trei s-au clasat Nicoleta Zăvelcă (Farul / Cecilia Gevat și Alin Larion), la 400 m garduri (64,16 s), și Cristi Boboc (LPS „Nicolae Rotaru” / Niculina Chiricuță), la lungime (7,00 m), care l-a devansat cu numai un centimetru pe colegul său Iulian Pricop.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii