Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:34 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victorie şi egal pentru CSU Neptun înaintea debutului în retur

ro

27 Jan, 2013 22:26 2135 Marime text
handbal.jpg

Al doilea meci amical de la Constanța, dintre echipele feminine de handbal CSU Neptun (liderul Diviziei A) și CSM Ploiești (locul zece în Liga Naţională), jucat sâmbătă, în Sala Sporturilor, s-a încheiat la egalitate, 30-30, 20-11 la pauză pentru constănțence.

Gazdele au jucat foarte bine în prima parte, însă, în primele 15 minute de după pauză, ploieștencele au avut o revenire spectaculoasă, marcând nouă goluri, față de cele două ale lui CSU Neptun. Până la jumătate reprizei, oaspetele au întors rezultatul (22-23, în minutul 43), dar CSU Neptun s-a mobilizat, echilibrând disputa, iar până la final s-a mers cap la cap. Totuşi, chiar şi aşa, CSM Ploieşti putea câştiga în ultima secundă, când Andreea Enescu a nimerit bara de la linia de 7 m.

„În prima repriză, am avut multe goluri avans, mobilizându-ne în faţa unei echipe bune, dar, după pauză, lipsa de experienţă ne-a trădat. Deocamdată, nu înţelegem că jocul de handbal durează 60 de minute. Am mai avut asemenea fluctuaţii şi în tur şi vrem să scăpăm de ele. Va trebui să mai muncim", a declarat antrenorul principal al CSU Neptun, Ion Crăciun

Pentru gazde au punctat Nicoleta Rusu - 8, Alla Sheiko - 7, Dana Arfir - 6, Ana-Maria Drăgut - 3, Adina Zlăvog - 2, Oana Ionescu, Andreea Mărginean, Mădălina Toma și Cristina Rusali - câte unul.

În prima confruntare de verificare de la Constanţa dintre cele două echipe, de vineri, gazdele s-au impus cu 32-28 (11-11), astfel că abordează cu optimism debutul în returul Diviziei A, programat duminică, 3 februarie, în fieful Unirii Slobozia, echipa de pe locul doi.

„Dubla cu CSM Ploieşti a fost foarte bună înaintea primului joc din campionat, extrem de important pentru noi. Îmi pare rău că, practic, cel mai greu meci din retur îl avem în prima etapă. Ăsta a fost norocul nostru. În tur, am câştigat şi am făcut-o la diferenţă, acum e important să nu pierdem, fapt care ne-ar da moral să abordăm returul cu încredere. Sper să câştigăm totuşi şi să jucăm mai liniştiţi mai departe", a mai spus Ion Crăciun.

„Neptunul are un joc colectiv foarte bun, echipa a crescut mult de la meciul de baraj din primăvară, când am câştigat destul de clar cu echipa pe care o antrenam atunci, Rapid. Sper ca ambele echipe să-şi atingă obiectivul, noi de a rămâne în prima ligă, iar Constanţa de a promova, iar sezonul următor să ne întâlnim în meciuri oficiale", a spus şi fosta internaţională Simona Gogârlă, antrenoarea echipei din Ploieşti, potrivit site-ului oficial al lui CSU Neptun.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii