Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victorie in extremis CS Năvodari a început play-out-ul cu un succes în deplasare (galerie foto)

ro

02 Sep, 2013 00:00 1807 Marime text
Echipa de rugby CS Năvodari a început cum nu se poate mai bine lupta pentru evitarea retrogradării din Divizia Naţională (eşalonul secund din România), câştigând cu 19-15 (5-5) partida de sâmbătă, din deplasare, cu CSM Bucovina Suceava, contând pentru prima etapă a play-out-ului competiţiei. Pentru oaspeţi au înscris Perju (două eseuri), Dăineanu (un eseu) şi Trandafir (două transformări). „A fost un meci foarte greu, cum ne aşteptam, de altfel. Jucând acasă, sucevenii au avut la dispoziţie tot lotul, pe când noi am folosit o echipă tânără, cu nouă rugbyşti sub 21 de ani. Ne-am impus pe final. Cu 7-8 minute înainte de sfârşitul meciului, eram conduşi cu 15-12. Am crezut că o să pierdem din nou, dar băieţii s-au mobilizat şi au câştigat. După eseul gazdelor, am recuperat repede balonul după repunerea de la centru, iar Perju a făcut o cursă de 30 de metri, oprindu-se între beţe.

După transformarea încercării, meciul a mai durat 30-40 de secunde. Era păcat să fi pierdut, pentru că am condus ostilităţile, dar a fost greu să ne apărăm contra unor adversari foarte masivi. Echipa noastră a dat însă dovadă de o dăruire exemplară şi a fost extrem de montată, iar după partidă a venit şi descătuşarea: băieţii s-au bucurat ca şi când câştigaseră o cupă europeană. Această victorie în deplasare ne ajută foarte mult. Ne gândeam că vom câştiga tot acasă, iar de pe teren străin vom aduce punct bonus defensiv. Iată însă că din primul meci afară am obţinut deja patru puncte”, a declarat Cornel Suciu, antrenor, alături de Cristian Husea, la CS Năvodari. În al doilea meci din play-out, CS UAV Arad a învins acasă RCM Galaţi cu 26-5, astfel că, după prima etapă, clasamentul este următorul: 1. Arad - 5p, 2. Năvodari - 4p, 3. Suceava - 1p, 4. Galaţi - 0p (retrogradează ultimele două). În etapa viitoare, CS Năvodari joacă pe teren propriu cu RCM Galaţi, sâmbătă, 7 august, de la ora 11.00.

Farul, din înfrângere în înfrângere

În play-off-ul Superligii în schimb, RCJ Farul Constanţa merge din înfrângere în înfrângere, seria negativă părând că nu se mai opreşte. Sâmbătă, elevii lui Virgil Năstase şi Marian Dumitru au cedat cu 12-44 (7-25) în fieful Stelei Bucureşti, echipă care a marcat şase eseuri, iar pe parcursul primei reprize a condus şi cu 25-0. Punctele Farului au fost reuşite de Stein, Roderigue (câte un eseu) şi Ninidze (o transformare). Aproape sigur, Farul va juca în semifinale cu RCM Timişoara, iar în etapa viitoare, ultima a play-off-ului, constănţenii vor primi pe teren propriu replica Ştiinţei Baia Mare, meciul disputându-se sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 18.00 (în direct la TVR3).        
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii