Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victorie importantă la Taekwondo WTF Ovidiu Trifan, din Mihail Kogălniceanu, l-a învins pe Shariati Pedram, din Iran (galerie foto)

ro

21 Jan, 2016 00:00 3521 Marime text


 Luptătorul din Mihail Kogălniceanu Ovidiu Trifan, care, în prezent, este legitimat la CSA Steaua Taekwondo Bucureşti, a obţinut medalia de aur la o competiţie internaţională de tradiţie desfăşurată în Bulgaria, Hereya Open

Trifan a concurat la categoria -51 kg juniori, unde a dispus în finală, cu scorul de 17-10, de un adversar redutabil, Shariati Pedram, din Iran. Sub titlul „Încă un mit doborât“, Federaţia Română de Taekwondo WTF a apreciat, pe site-ul oficial, importanţa succesului lui Ovidiu Trifan, un luptător în vârstă de 17 ani.
 
„De foarte mulţi ani, Iranul deţine supremaţia Taekwondo-ului mondial, astfel că reperul de perspectivă, accesul la marea performanţă este acela de a reuşi să învingi sportivii loturilor iraniene. Continuându-şi seria de succese, Ovidiu Trifan a reuşit să câştige şi a făcut-o încă într-o manieră impresionantă. La Hereya Open, a învins oponenţi de talie internaţională, printre care şi pe iranianul Shariati Pedram“, se arată pe site-ul Federaţiei. În urma evoluţiilor de la întrecerea bulgară, sportivul constănţean a fost desemnat cel mai bun junior din concurs.

Mălina Mihăilă a evoluat în calificările pentru Rio

Ulterior, Ovidiu Trifan a însoţit delegaţia lotului olimpic de Taekwondo WTF al României, în calitate de „competitor rezervă“, la Istanbul, la turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Rio. „Un sportiv de o perspectivă excepţională pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, Ovidiu Trifan se află deja de ceva timp la lotul naţional de Taekwondo şi are deja dreptul de a fi înscris ca backup (rezervă de urgenţă) pentru actualul turneu de calificări“, a explicat Federaţia, pe site-ul oficial.
 
Din partea României au participat patru sportivi, printre care şi Mălina Mariana Mihăilă, care, la fel ca Trifan, este din Mihail Kogălniceanu, iar actualmente reprezintă CSA Steaua Taekwondo Bucureşti. La Istanbul, Mălina a ocupat locul 14, iar conform rezultatelor oficiale, acest fapt nu îi permite participarea la întrecerea olimpică de la Rio, de la anul, turneul din Turcia reprezentând ultima şansă de calificare.

Formaţi la CSC Mihail Kogălniceanu

Juniorul Ovidiu Trifan învaţă la liceul teoretic din Mihail Kogălniceanu, în vreme ce Mălina a trecut la senioare, fiind studentă în anul 2 la Bucureşti, la Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport. Cei doi s-au lansat la Clubul Sportiv Comunal Mihail Kogălniceanu, club sprijinit consistent de Primăria Mihail Kogălniceanu (primar, Ancuţa Belu) şi de Consiliul Local.
 
„Bruce Lee“ Ovidiu Trifan practică Taekwondo de la vârsta de zece ani, iar de trei ani a trecut la CSA Steaua Taekwondo Bucureşti. Sportivii de la CSC Mihail Kogălniceanu sunt pregătiţi de un colectiv tehnic format din Laurenţiu Palangă (antrenor), Marian Olteanu şi Anda Palangă (instructor). Pe lângă sprijinul pe care clubul sportiv îl primeşte din partea administraţiei locale de la Mihail Kogălniceanu, Palangă apreciază şi ajutorul venit de la Primăria Nicolae Bălcescu (primar, Viorel Bălan).

Aur şi argint la Europene

Şi în 2014, şi în 2015, Ovidiu Trifan a cucerit titlul de campion european, iar în sezonul trecut a câştigat (detaşat) şi alte turnee internaţionale, precum Openul Greciei sau concursul de la Chişinău, unde l-a învins pe campionul mondial en-titre de la juniori! În luna noiembrie a anului trecut, la Bucureşti s-a disputat Campionatul European de tineret (Under-21) la Taekwondo WTF, iar Mălina Mihăilă a devenit vicecampioană continentală, medalia sa de argint fiind prima câştigată de România la un Campionat European disputat pe „teren propriu“ în era modernă a acestei discipline olimpice.

Cei mai buni seniori ai Balcanilor

Tot în anul trecut, Trifan şi Mihăilă au evoluat, la seniori, şi la Campionatul Balcanic de Taekwondo WTF de la Zrenjanin (Serbia), cucerind medalia de aur. Graţie evoluţiilor lor entuziasmante, Mălina şi Ovidiu au fost desemnaţi cei mai buni sportivi din concurs, la feminin, respectiv masculin, adică au primit titlurile de cei mai buni seniori ai Balcanilor la Taekwondo WTF! În Serbia a evoluat şi Anca Mihăilă, sora mai mică a Mălinei, care a ieşit şi ea campioană balcanică, dar la junioare. Sportivă la CSC Mihail Kogălniceanu, Anca învaţă la Liceul Teoretic „Decebal“ din Constanţa.   
 
Sursa foto: Facebook şi www.taekwondowtf.ro
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii