Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victorie cu 12-0 contra juniorilor FC Farul dispută marţi un amical cu o echipă din Bulgaria (galerie foto)

ro

15 Feb, 2016 00:00 3391 Marime text


FC Farul a stabilit o partidă de verificare contra formaţiei Lokomotiv Gorna Oriahoviţa, care ocupă locul trei în liga a doua bulgară. În această săptămână, „marinarii“ mai întâlnesc, în meciuri amicale, Delta Tulcea şi Dunărea Călăraşi

În condiţiile în care eventualele partide amicale cu Înainte Modelu sau Unirea Slobozia au căzut, FC Farul a disputat, sâmbătă, pe terenul sintetic, un nou meci-test cu formaţia de juniori din propria pepinieră care joacă în Liga Elitelor Under-19, unde ocupă locul trei. A fost a doua întâlnire din această iarnă dintre cele două echipe. Dacă în prima dispută „marinarii“ s-au impus cu 4-2 (după ce juniorii au condus cu 1-0 încă din minutul 1), de data aceasta, echipa mare i-a spulberat pe puşti, impunându-se cu 12-0.
 
FC Farul (antrenori, Constantin Gache, Ion Barbu şi Gică Mina) a început meciul în alcătuirea: I. Dinu - Fl. Pătraşcu, Fl. Popa, D. Bratu, Bituleanu - Milea, Vezan, Ad. Ionescu, G. Pungă - C. Neagu, Pătulea. Bituleanu este tânărul (născut în 1997) venit în probe de la Ardealul Cluj. Celălalt jucător sosit la Constanţa pentru a fi verificat, portarul George Dozescu (de la Rm. Vâlcea), a evoluat în poarta echipei de juniori, jucând doar în prima repriză. La pauză, a fost 5-0 pentru Farul, după reuşitele lui C. Neagu (3, 19, 38), Pătulea (35) şi Fl. Popa (44).

Florin Pătraşcu, polivalent

După pauză, la FC Farul au mai jucat Ţăranu, Benghea, Zugravu, Meleandră, Vlăescu şi Ad. Cristea, toţi tineri din propria curte, Benghea, Zugravu, Vlăescu şi Ad. Cristea provenind de la adversara de sâmbătă a „marinarilor“, echipă antrenată de Ionel Melenco.
 
În partea secundă, formaţia lui Gache a arătat astfel: I. Dinu - Fl. Pătraşcu, Ţăranu, D. Bratu, Benghea - Milea (57 Meleandră), Vezan (70 Vlăescu), Ad. Ionescu (67 Ad. Cristea), Bituleanu - Zugravu, C. Neagu. De-a lungul partidei, căpitanul Pătraşcu a jucat pe trei posturi. De regulă stoper sau mijlocaş la închidere, Florin a început ca fundaş dreapta (înlocuindu-l pe Băjan, care a fost învoit). La intrarea lui Meleandră (distribuit fundaş dreapta), Pătraşcu a urcat mijlocaş dreapta, iar când a fost trimis pe teren şi Cristea, Florin a trecut mijlocaş central, juniorul jucând mijlocaş dreapta.

La 12-0, juniorii au ratat un penalty

Din postura de mijlocaş, Pătraşcu a şi înscris (ultimul gol al meciului). Marcatorii Farului de după pauză au fost: Vezan (48), Milea (50, 57), C. Neagu (59), Ţăranu (77), Zugravu (78) şi Pătraşcu (86). La 12-0, în minutul 88, juniorii au beneficiat de un penalty, însă portarul Dinu a apărat. FC Farul Under-19 a început meciul cu: Dozescu - Loloţ, Abibula, Moşoiu, L. Gheorghe - D. Gheorghe, Vlăescu - Ad. Cristea, Zugravu, Moldoveanu - Airinei. După pauză, au mai jucat portarii A. Lazăr şi Tătar şi jucătorii de câmp Şlincu, O. Ismail, D. Lazăr, I. Gheorghe şi C. Beşleagă, ultimii doi de la echipa de Liga a 4-a CFR Constanţa, dar foşti juniori ai Farului (născuţi în anul 1996), pentru CFR evoluând mai mulţi asemenea fotbalişti, iar echipa fiind pregătită de Marius Axinciuc, antrenor în Academia Farul.
 
Meciul de sâmbătă a fost arbitrat de Claudiu Marcu, asistat de Marian Carson şi de Sorin Vasilăţeanu. La Farul nu au jucat, accidentaţi sau din alte motive, Chiţu, Corcoveanu, Tigoianu, Murgoci, Băjan şi Cristocea.

Partide de verificare pe stadionul „Farul“

În această săptămână, FC Farul va disputa trei partide de verificare. Marţi, 16 februarie, „marinarii“ vor juca la Constanţa, de la ora 14.30, cu echipa bulgară Lokomotiv Gorna Oriahoviţa (locul trei în liga a doua din ţara vecină). În sezonul trecut, Lokomotiv a ocupat aceeaşi poziţie în eşalonul secund, iar de-a lungul istoriei sale are şi trei clasări pe locul opt în divizia întâi. Amicalul cu Delta Dobrogea Tulcea (locul doi în seria secundă a Ligii a 3-a), care ar fi trebuit să se joace miercuri, 17 februarie, la Constanţa, a fost mutat joi, 18 februarie, în principiu de la ora 13.00. Atât confruntarea cu Lokomotiv, cât şi cea cu Delta vor fi găzduite de stadionul „Farul“.
 
În ultimul amical înaintea începerii returului, „marinarii“ vor întâlni în deplasare, sâmbătă, 20 februarie, de la ora 11.00, liderul seriei întâi a Ligii a 2-a, Dunărea Călăraşi. Farul va susţine primul meci oficial din 2016, din Liga a 2-a, în deplasare, cu Dacia Unirea Brăila, pe 27 februarie. Astăzi, este aşteptat la Constanţa goal-keeperul Răzvan Negrilă (19 ani, 1,93 m înălţime). Internaţional de juniori, acesta a jucat ultima dată la FC Caransebeş, dar aparţine de Pandurii Tg. Jiu.     
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii