Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultimele retusuri la CVM Tomis

ro

30 Sep, 2009 02:30 1253 Marime text
cvmtomis.jpgCampioana en-titre va debuta în noua ediţie a Diviziei A1 pe data de 5 octombrie, când se va deplasa la Buzău pentru meciul cu nou promovata Dacia

Club Volei Municipal Tomis se află pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru noul sezon competiţional. Formaţia pregătită de Stelio de Rocco a revenit la Constanţa după ce a disputat în Germania alte trei jocuri amicale împotriva campioanei din Bundesliga, VfB Friedrichshafen.

Cu o echipă complet schimbată faţa de sezonul precedent, campioana României nu a reuşit să obţină niciun succes în jocurile de pregătire disputate în noua formulă. După înfrângerile de la Constanţa, contra echipei pregătite de Stelian Moculescu, VfB Friedrichshafen, CVM Tomis a pierdut fără drept de apel şi în Germania, împotriva aceleiaşi echipe, reuşind să câştige un singur set. Tehnicianul Tomisului a rulat în aceste teste întreg lotul de jucători. Deşi a întâlnit o echipă care participă regulat în Liga Campionilor şi este campioana ultimelor cinci ediţii în Bundesliga, tehnicianul formaţiei de pe litoral, Stelio de Rocco, mai are de lucrat la omogenitatea unei formaţii la care au sosit, în această pauză, nu mai puţin de nouă jucători noi. „Au venit foarte mulţi jucători noi în această vară şi avem mult de lucru mai ales la capitolul omogenitate. Am folosit aceste jocuri pentru a începe să ne legăm, să formăm cel mai bun sextet pentru partidele oficiale", a spus tehnicianul canadian al Tomisului. După disputarea acestor meciuri de pregătire în compania formaţiei selecţionerului naţionalei României, voleibaliştii antrenaţi de Stelio de Rocco şi Mircea Dudaş vor susţine încă două partide amicale, la sfârşitul acestei săptămâni. Adversară va fi Lukoil Burgas, formaţia din Bulgaria devenind în ultimii ani un partener obişnuit pentru Tomis în partidele de pregătire înainte de debutul campionatului. Meciurile dintre CVM Tomis şi echipa din Bulgaria sunt programate vineri, de la ora 17.30, şi sâmbătă, de la ora 14.00. Acestea se vor desfăşura în Sala Sporturilor din Constanţa.

Obiective îndrăzneţe

Pe 10 octombrie, debutează o noua ediţie a Diviziei A1 la volei masculin. Campioana en-titre Club Volei Municipal Tomis Constanţa va evolua în prima rundă în deplasare, pe terenul celor de la Dacia Buzău. În ceea ce priveşte obiectivele pentru acest sezon, echipa de la malul mării vrea să continue hegemonia pe plan intern, unde, în ultimii cinci ani, are în palmares trei titluri de campioană naţională şi a cucerit cinci cupe ale României. Pe plan internaţional, Began & co vor să repete performanţa din sezonul trecut, când s-au clasat pe locul trei în Cupa Challenge. Constănţenii vor evolua în acest an în Cupa CEV, a doua competiţie ca importanţă după Liga Campionilor, unde speră să ajungă până în fazele superioare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii