Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultima sută de metri până la CM din Suedia „Tricolorii" HCM-ului continuă pregătirile

ro

22 Dec, 2010 02:06 1602 Marime text
handbal.jpgTurneul final al Campionatului Mondial din Suedia se va desfăşura în perioada 13 - 31 ianuarie. Naţionala noastră face parte din Grupa C, alături de Croaţia, Danemarca, Algeria, Australia şi Serbia

Naţionala de handbal masculin a României a disputat în acest sfârşit de săptămână două jocuri amicale cu naţionala Poloniei (câştigătoarea medaliilor de bronz la Campionatul Mondial din 2009), de unde s-au întors cu o victorie şi cu o înfrângere.

După eşecurile usturătoare cu Spania şi Croaţia din preliminariile Campionatului European din 2012, naţionala pregătită de Vasile Stângă a arătat o altă faţă în jocurile de pregătire disputate în compania selecţionatei Poloniei. „Tricolorii", printre care se regăsesc şi şapte componenţi ai echipei HCM Constanţa (Popescu, Csepreghi, Sabou, Sadoveac, Mureşan şi Onyejekwe au reuşit să practice un joc cu mult îmbunătăţit faţă de evoluţiile precedente. În primul amical, elevii lui Vasile Stângă au făcut faţă cu brio unui joc foarte dur al polonezilor, comiţând mai puţine erori decât adversarul şi câştigând fără drept de apel meciul, cu scorul de 28-26. Nici în al doilea meci cu polonezii, „tricolorii" nu au dezamăgit, deşi au fost învinşi cu scorul de 25-31. România este într-o vizibilă creştere de formă, care dă speranţe pentru o comportare bună la Campionatul Mondial din luna ianuarie. Printre jucătorii remarcaţi de Vasile Stângă în cele două jocuri de pregătire a fost şi portarul Mihai Popescu, care continuă forma bună din ultima perioadă. Totodată, jucătorii HCM-ului au fost şi printre cei mai buni marcatori ai echipei noastre în partidele din Polonia: Csepreghi (6 goluri), Sabou (4), Sadoveac (3) şi Mureşan (2). Cea mai importantă absenţă din lotul României a fost Laurenţiu Toma. Căpitanul naţionalei nu a făcut deplasarea în Polonia, rămânând la Constanţa, unde a efectuat mai multe şedinţe de fizioterapie pentru a se reface după o accidentare mai veche.

Lotul pentru Suedia, după turneul din Elveţia

Pregătirea tricolorilor va continua până pe 23 decembrie, urmând ca apoi toţi componenţii lotului să primească trei zile libere de Crăciun. Apoi, jucătorii naţionalei vor reveni la antrenamente, care vor avea loc tot la Izvorani. Până la Campionatul Mondial din Suedia, naţionala României va susţine ultimele teste la turneul amical care va avea loc în Elveţia, în perioada 7-11 ianuarie. Aici, România va întâlni reprezentativa ţării gazdă, Norvegia şi Slovenia. După acest turneu, selecţionerul Vasile Stângă va stabili şi lotul de 17 jucători care va face deplasarea la turneul final al Campionatului Mondial. În Suedia, naţionala noastră va evolua, în ordine, cu echipa Croaţiei (14 ianuarie), cu Danemarca (16 ianuarie), cu Algeria (17 ianuarie), cu Australia (19 ianuarie) şi cu Serbia (20 ianuarie).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii