Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Turnee finale de rugby la Constanţa Tomitanii, în prim-plan şi la întrecerile naţionale Under-15 şi Under-16

ro

05 May, 2016 00:00 3052 Marime text


Echipele de la clubul de rugby Tomitanii Constanţa care participă în competiţiile naţionale rezervate categoriilor de vârstă Under-15 şi Under-16 (antrenor, Bogdan Cristea) sunt şi ele în prim-plan.

La Under-15, în grupa Muntenia a campionatului de rugby în 7, echipa constănţeană a căzut în clasament pe locul doi, fiind devansată de Săcele, după ce, din cauza problemelor de efectiv, dobrogenii n-au putut să se prezinte la o etapă. Tomitanii deţin însă în continuare şanse reale de a merge la turneul final, în condiţiile în care obţin calificare primele trei dintre cele şase echipe din serie. În sezonul regulat, mai sunt de jucat trei turnee, următorul având loc la Constanţa, pe stadionul „Mihai Naca“, în data de 14 mai, de la ora 13.00. La Constanţa se va disputa şi turneul final, pe 11 iunie.

Obiectiv: câştigarea Cupei României

În Cupa României U-16, echipa Tomitanii se află pe locul doi după prima etapă, la distanţă de trei puncte în spatele echipei din Baia Mare şi la o lungime în faţa formaţiei „Dinicu Golescu“. Etapa a doua (şi ultima) se dispută duminică, la Bucureşti, pe arena „Arcul de Triumf“. Tomitanii sunt în grupă cu Cleopatra Mamaia şi Focşani, iar din cealaltă serie fac parte „Dinicu Golescu“, Baia Mare şi Bârlad. Obiectivul constănţenilor e câştigarea competiţiei. În acest moment, clasamentul este următorul: 1. Baia Mare - 13p, 2. Tomitanii - 10p, 3. Dinicu Golescu - 9p, 4. Cleopatra - 6p, 5. Bârlad - 2p, 6. Focşani - 2p. 

Au bătut „Dinicu Golescu“ şi în tur, şi în retur

La U-16 se dispută şi Divizia Naţională de juniori, iar Tomitanii evoluează în seria Muntenia A. După ce au pierdut meciul cu CSM Olimpia Bucureşti, 8-34 în deplasare, constănţenii se află în ierarhie pe locul doi, la un punct în spatele formaţiei „Dinicu Golescu”, podiumul fiind completat cu CSM Olimpia. „Culmea nefericirii, după ce am defilat tot campionatul, învingând tur - retur Dinicu Golescu, am ajuns pe locul doi. Am şi pierdut în tur un meci la masa verde“, a declarat Bogdan Cristea. Tomitanii au învins puternica echipă Dinicu Golescu cu 22-12 acasă şi cu 29-22 în deplasare.
 
În următoarea etapă (penultima) din sezonul regulat, constănţenii întâlnesc în propriul fief, pe stadionul „Mihai Naca”, pe 15 mai, de la ora 13.00, CSO Pantelimon. „Disputa cu Pantelimon e decisivă. Batem, mergem la turneul final, care e la Constanţa, între 20 şi 26 iulie. Clasamentul se poate răsturna în fel şi chip, ierarhia comprimându-se. Toţi cei din fruntea clasamentului tragem la victorii în ultimele două runde. Dinicu Golescu are meciuri cu CSM Olimpia şi Pantelimon, în vreme ce noi întâlnim în ultima rundă, pe 29 mai, RC Braşov în deplasare, meciul fiind unul accesibil“, a mai spus Bogdan Cristea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii