Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Rezultatele complete Traian Petcu, de 93 de ani, prezent la startul Crosului Ziua Olimpică, de la Constanţa (galerie foto+video)

ro

17 Jun, 2017 10:42 7118 Marime text
În jur de 300 de iubitori ai mișcării, de toate vârstele, au participat astăzi, la Constanța, la cea de-a 30-a ediție a Crosului Național Ziua Olimpică. Startul a fost dat de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, care a citit mesajul Comitetului Internațional Olimpic și i-a îndemnat pe cei prezenți să facă sport și mișcare.

Printre cei care s-au aflat alături de alergători, dar care nu au mai luat startul acum, s-au numărat și participanți la prima ediție a crosului olimpic național, desfășurată tot la Constanța, în 1987, precum Ilie Floroiu (câștigătorul de acum 30 de ani), Ion Draica, Elena Frîncu, dar și Traian Petcu, în vârstă de 93 de ani!

La cursă a participat în schimb, pe lângă marea masă a concurenților, și membri ai echipei Invictus (militari români răniți în teatrele de operațiuni), sportivi și antrenori, precum mici rugbyștii și fotbaliști de la Victoria Cumpăna, pregătiți de Florin Băcioiu, respectiv Edy Năstase.

Startul s-a dat de pe strada Mircea cel Bătrân, din apropierea Sălii Sporturilor, iar sosirea a fost în Mamaia, cale de cinci kilometri. La eveniment au fost prezenți și medaliatul olimpic la natație Răzvan Florea, dar și președintele Federației Române de Atletism, Florin Florea. 

UPDATE. ora 13.00

Ediția a 30-a a Crosului Național Ziua Olimpică, desfășurată astăzi la Constanța, a avut clasați pe podium următorii alergători:

categ. 6-8 ani

1. Ioana Ana Maria Pătrașcu 
2. Amalia Oprița 


1. Radu Sebastian Ciucă
2. Fabian Ștefan Bălan
3. Răzvan Marian Bălan (frați gemeni)

categ. 9-11 ani

1. Amalia Pătrașcu,
2. Ioana Bianca Negrișan 

1. Carol Popa
2. Darius Teișanu
3. Costel Manole

categ. 12-14 ani

1. Alexandra Pușcuță
2. Cristina Stancu
3. Elena Ignat 

1. Vlad Gheorghe Catană
2. Ștefan Oprișan
3. Eduard David

categ. 15-18 ani

1. Cristina Olteanu
2. Anastasia Fotu
3. Oana Gheorghe 

1. Denis Cvas
2. Tiberiu Andrei Grigore
3. Robert Ionuț Popa

categ. Open 19+

1. Antoanela Manac
2. Diana Pivniceru
3. Corina Toporău 

1. Cătălin Jitcovici
2. Daniel Antonaru
3. Vasile Apetroaie (51 de ani).

Toți au primit premii constând în produse sportive. Premiul acordat persoanelor cu dizabilități i-a revenit lui Florin Vuță (Invictus), iar Costel Stanciu, tot de la Invictus, a primit un premiu special pentru "sportivitate ca mod de viață".

Cea mai numeroasă familie participanta a fost familia Opriţa, care a alergat în componența Angela, Alexandru, David și Amalia. Premiile pentru cele mai varstice persoane le-au revenit lui Traian Petcu (93 de ani) și dr. Veronica Negreanu (86 de ani).

Un premiu special a primit și Dumitru Momescu, unul dintre alergătorii de la prima ediție a crosului olimpic național, din 1987, tot de la Constanța. De asemenea, la ediția din acest an a competiției s-au acordat premii și câștigătorilor de la o tombolă. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii