Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Traian Băsescu“ şi Radu Mazăre, la triathlonul de la Mamaia Sleită de puteri, turcoaica Ece Bakici a fost purtată pe braţe (galerie foto)

ro

08 Sep, 2014 00:00 4069 Marime text
Întrecerile Triathlon Challenge Mamaia (ediţia a şasea) şi Mamaia ETU European Cup s-au desfăşurat, sâmbătă şi ieri, la Mamaia. Competiţiile s-au bucurat de o infrastructură de nivel internaţional, acreditată de International Triathlon Union, şi a oferit participanţilor, dar şi spectatorilor, un cadru deosebit, unic în România.
 
La Triathlon Challenge Mamaia au luat startul peste 700 de sportivi, în prima zi de competiţie, dedicată amatorilor. Aceştia s-au întrecut într-una dintre probele impuse - SuperSprint individual, Sprint individual şi ştafetă şi Olimpic individual şi ştafetă. Startul a fost dat de preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Alin Petrache, iar printre participanţi s-a numărat şi Principele Nicolae al României. De asemenea, competiţia a avut parte şi de o participare inedită, o dovadă de forţă şi motivaţie, prin paratriatlonistul Octavian Ilia, care a trecut linia de finish pe distanţa Sprint în trei ore şi patru minute. Cei mai rapizi concurenţi, care s-au impus în probele de sâmbătă, au fost: Supersprint masculin - Andrei Chiş; Supersprint feminin - Ana Maria Vulpoiu; Sprint individual feminin - Antoanela Manac; Sprint individual masculin - Daniel Attila; Sprint ştafetă - Bucharest Cycling Team; Olimpic individual feminin - Ştefania Ion; Olimpic individual masculin - Csaba Kuttor; Olimpic ştafetă: TYR Team.

 Concurenţii nu au mai înotat în mare, ci in lac

 Din cauza vântului puternic în ambele zile de concurs, proba de înot nu a mai avut loc în mare, ci în Lacul Siutghiol. Peste 90% dintre cei care s-au înscris au trecut linia de finish a concursului, 100 dintre aceştia fiind la primul triatlon la care au participat. „De şase ani încercăm să-i încurajăm pe români, şi nu numai, să facă sport participând la triatlonul nostru. Triathlon Challenge Mamaia are toate caracteristicile unui concurs pentru amatori, deoarece avem categorii de probe accesibile, dar este destinat şi profesionistilor care vor să dea tot ce pot. Ne bucurăm din suflet că anul acesta ne-am depăşit propriul record de participanţi“, a declarat Bogdan Antohe, directorul de comunicare Thriatlon Challenge Mamaia.

 Au câştigat Yuliya Yelistratova şi Dmitry Polyanskiy


Ieri, la etapa de Cupă Europeană, s-au impus Yuliya Yelistratova, din Ucraina (la Elite Women), care a fost urmată pe podium de două sportive din Rusia, şi Dmitry Polyanskiy (la Elite Men), care i-a devansat pe Alexander Bryukhankov (din Rusia) şi pe Pedro Mendes (din Portugalia). Cele două întreceri de la Mamaia i-au solicitat la maximum pe concurenţi, care au dus o luptă dârză cu limitele fizice, pentru a încheia cursele ori pentru a ocupa un loc cât mai bun în clasament. Au fost şi participanţi care s-au prăbuşit după ce au trecut linia de finiş, precum turcoaica Ece Bakici, ieri, la Elite Women. Înaintea ei, şi lui Zsanett Horvath (Ungaria) i se înmuiaseră picioarele după ce încheiase cursa. Sleită de puteri, Bahci a fost luată în braţe şi transportată de acolo de unul dintre organizatori.
La startul primei etape de Cupa Europei la triathlon desfășurată vreodată în România au fost prezenți 86 de sportivi profesioniști (28 la feminin și 58 la masculin), din 30 de ţări de pe patru continente, care s-au întrecut în proba olimpică (1.500 metri înot, 40 de kilometri ciclism și 10 kilometri alergare). Cei doi sportivi români prezenți în cursă, Ciprian Bălănescu și Florin Șestacovschi, nu au încheiat cursa din cauza decalajului mare față de ceilalți concurenți. Festivitatea de premiere a fost oficiată de Principele Nicolae al României, de președintele Federației Române de Triathlon, Adrian Nanulescu, și de președintele CS Smartatletic și inițiatorul acestui proiect, Vlad Stoica.

 Un spectator l-a încurajat pe Traian Băsescu


 La întrecerea din staţiunea Mamaia a fost prezent, ieri, şi primarul Constanţei, Radu Mazăre, care le-a adresat câteva cuvinte celor prezenţi. „De acum încolo, vreau să avem etapă de Cupă Mondială la triathlon şi şcoală de karate în fiecare septembrie, iar, an de an, Mamaia să fie o staţiune axată pe sport în mai şi septembrie. Am înţeles că le-a plăcut tuturor organizarea. E bine că avem acest atu, mare şi lac una lângă alta, iar când e vânt, întrecerea de înot de la triathlon să se mute în lac. Mă aşteptam la succesul acestei competiţii, care implică multă energie din partea concurenţilor. Trebuie să faci sport în permanenţă. Altfel, odată cu trecerea anilor, te îngraşi şi iei un pumn de medicamente. Sportul te scapă însă de toate“, a declarat Radu Mazăre. Îmbrăcat cu şort şi tricou, primarul a bătut palma cu câteva persoane în vârstă. Tot ieri, un spectator prezent la etapa de Cupă Europeană a scris „Traian Băsescu“ pe o plăcuţă folosită de fani pentru a transmite mesaje de încurajare la adresa competitorilor. Alţi spectatori au scris „Hai, Constanţa!“, „Go, Ciprian!“ sau „Hai, Sorin!“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii