Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tom Cruise de Constanţa joacă la Farul Fotbalistul Vlad Neagu va fi actor într-un film cu arme, droguri şi mafioţi (galerie foto)

ro

05 Mar, 2014 00:00 6632 Marime text
Goal-keeper-ul de 24 de ani al „marinarilor” îşi încearcă norocul şi în alte domenii decât sportul-rege. Recent, a participat la un casting şi a fost admis pentru o producţie care va fi filmată la Constanţa
 
Talentul jucătorului Farului depăşeşte terenul de fotbal. Se vede treaba că Vlăduţ are şi virtuţi actoriceşti, fizicul de sportiv şi carisma sa aducându-i prezenţa în distribuţia unui film de acţiune, care va fi realizat cu actori amatori, în regia lui Marian Saioc. Zis şi „Tom Cruise”, Vlad Neagu va interpreta în film rolul unui dealer de droguri.
 
Totul a luat naştere pe Facebook. O prietenă de-a lui Vlad a dat „like” la un scurt-metraj horror, „Umbra din noapte”, care a ajuns astfel şi în atenţia portarului Farului, care l-a văzut şi l-a apreciat. Când echipa care a realizat producţia, M3M Film Constanţa, şi-a anunţat intenţia de a organiza un casting pentru un al doilea film, de data aceasta de durată mai mare, Vlad nu a stat pe gânduri şi s-a înscris şi el, selecţiile având loc la clubul „Selecta”. „Am dat două probe, în faţa camerei de filmat. Am citit un text cu replici impuse (în care eram un personaj rău) şi am improvizat ceva”, a povestit fotbalistul. Tânărul a fost credibil şi convingător în pielea acestor personaje, astfel că a primit un rol în film. Acesta se va numi „Hidden Games” şi este unul de acţiune (cu arme, droguri, maşini, mafie şi trafic de persoane), în care Vlad îl va interpreta pe dealerul de droguri Mitică. Filmările vor avea loc la Constanţa, ca şi cele de la „Umbra din noapte”, ale cărui scenariu, regie şi montaj i-au aparţinut lui Marian Saioc. Acesta va realiza şi noul film. „Suntem în jur de zece personaje, fete şi băieţi, toţi amatori.

Eu sunt un executant şi am un şef. Sunt unul dintre băieţii răi ai filmului. Un personaj de aceeaşi factură interpretează şi Florin Ichim, un cunoscut campion constănţean de skandenberg. Filmările ar fi trebuit să înceapă de ieri (n.r. luni), dar, din pricina timpului nefavorabil, au fost reprogramate. Personajul bun îi omoară pe toţi şi salvează fata sechestrată. Cam acesta e subiectul”, a declarat Vlad Neagu. Pentru portarul Farului a fost o provocare să încerce şi altceva în afara fotbalului. Vlad se arată încântat de noua activitate în care e angrenat. „Mi-am zis să experimentez şi altceva. Este o experienţă de viaţă frumoasă. Nu se ştie cum va evolua. Poate va ieşi ceva. Mi-ar plăcea ca filmul să culeagă aprecieri şi să fie solicitat mai departe, de televiziuni sau de alte canale. Poate fi o rampă de lansare. Şi «Eu când vreau să fluier, fluier» a pornit tot aşa şi ce succes a avut apoi!”, a mai spus Vlad. „Eu nu sunt microbist şi nu ştiam că Vlad e fotbalist. A fost admis doar pe calităţile sale actoriceşti. A dat bine pe cameră. Am fost trei în juriu şi l-am acceptat. De scenariul de la Hidden Games se ocupă Alexandra Oprică. Iniţial, am fi vrut ca filmul să aibă 40 de minute, dar s-ar putea să ajungă la o oră şi 20 de minute. Până acum, s-a scris de circa 20 de minute, dar pornim la drum aşa, urmând a completa pe parcurs”, a declarat Marian Saioc. Primele filmări se vor face la un mall, noaptea (într-o maşină), într-un depozit gol de la marginea Constanţei, în centrul oraşului, lângă o cafenea, într-o vilă sau la „Miga”.
 
„Cory Blew cântă superb”
 
Filmările la scurt-metrajul românesc horror „Umbra din noapte” s-au realizat la Cumpăna, la Billa şi în cartierul constănţean Poarta 6, în perioada 21 noiembrie - 6 decembrie 2013. Un cuplu tânăr venit de la Bucureşti închiriază o vilă în Eforie, însă, pe drum, băiatul şi fata, care merg cu un „Matiz”, se rătăcesc. Ajungând pe canal, la Cumpăna, se hotărăsc să-şi sune prietenii constănţeni, pentru a le da de urmă şi a-i scoate din impas. Pădurea din apropiere e bântuită însă de un demon, care vrea să-i omoare pe toţi. Pe lângă „Umbra din noapte”, au fost mai multe variante de titlu: „Umbra nopţii”, „Delsole”, „Umbra din pădure”, „Arătarea din întuneric”, „Revelion eşuat”, „Diavolul la Constanţa”, „Diavolul din umbră”, „Rătăciţi în pădure”, „Rătăciţi în casa diavolului” şi „Revelion cu satana”.

Lansarea „Umbrei din noapte” a avut loc pe 31 decembrie 2013, în seara de Revelion. Filmul, în care joacă actorii amatori Marian Iordache, Andreea Hârtopeanu, Raluca Zamfir, Cristian Ichimov, Florin Ghilac şi Dănuţ Leică, este primul realizat de Marian Saioc. Anterior, acesta mai avusese o încercare, cu unul de lung metraj. Marian spune că ce face este doar pasiune. Nu lucrează în cinematografie, având o altă meserie şi o afacere proprie în domeniul reparaţiilor electrocasnice. De asemenea, a realizat şi patru videoclipuri, „Evoluţie” (al lui Shadow), „Probleme” (voce/text: Buster), „Nu mai ştim” (Haos feat. SILI) şi, cel mai nou, „Llive your life” (Haos feat. Cory Blew). Primul a fost prezentat şi la Prima TV, în emisiunea „Focus Monden”. Marian Saioc şi-a amenajat acasă studioul video şi audio (studioul „My Home”), remarcând vocea deosebită a lui Cory Blew, despre care spune: „Cântă superb”.
 
Înfăţişare desăvârşită de pilot de vânătoare

 
Asemănarea portarului Farului, Vlad Neagu, cu celebrul actor american Tom Cruise a fost remarcată în vara anului trecut, când fotbalistul a asistat la un miting aviatic desfăşurat la Boboc, în judeţul Buzău, cu prilejul sărbătoririi Centenarului Aeronauticii Româneşti. Demonstraţia aviatică şi expoziţia de tehnică de luptă, care l-au impresionat în mod deosebit pe Vlad, au fost organizate de Statul Major al Forţelor Aeriene, în colaborare cu Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene „Aurel Vlaicu” de la Boboc. Jucătorul a fost însoţit acolo de o prietenă, Marina Cozma, şi a purtat o ţinută asemănătoare cu cea a lui Tom Cruise din filmul „Top Gun”. Tricou, geacă neagră, ochelari de soare. O înfăţişare desăvârşită de pilot de vânătoare. Parcă anticipa că, peste nouă luni, urma să debuteze într-un film.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii