Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Temerari ai apelor, de toate vârstele, s-au întrecut la Aqua Challenge (galerie foto)

ro

22 Aug, 2016 00:00 2243 Marime text


Aproximativ 250 de persoane de toate vârstele au participat, sâmbătă, pe plaja Zoom Beach din Constanţa, la a şasea ediţie a celui mai important maraton de înot în ape deschise găzduit de România, Aqua Challenge. Întrecerea a fost organizată de Asociaţia Club Sportiv Atena Constanţa (condusă de singurul medaliat olimpic din istoria înotului masculin românesc, constănţeanul Răzvan Florea), în parteneriat cu DJST Constanţa şi Zoom Beach.
 
Concurenţii au participat la trei probe, cea superscurtă, pe distanţa de 500 m (al cărei start a fost dat de Elena Frîncu, component al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român), cea scurtă, de 1.500 de metri, şi cea lungă, de 5.000 m. La startul celei de 5.000 de metri trebuia să se afle şi Răzvan Florea, pentru a sărbători astfel împlinirea a 12 ani de la câştigarea medaliei de bronz în proba de 200 m spate la Jocurile Olimpice de la Atena, eveniment care a avut loc pe 19 august 2004. Răzvan nu a mai concurat însă, din motive medicale, el având două coaste fisurate, după ce s-a accidentat cu puţin timp în urmă. Au evoluat însă doi membri ai familiei sale, soţia sa, Oana, şi fiul lor cel mare, Tudor.
 
Primii trei clasaţi la fiecare categorie de vârstă, feminin şi masculin, au primit cupe, diplome şi produse din partea partenerilor evenimentului. Sportivii clasaţi pe podium în probele de 1.500 de metri şi 5.000 de metri au fost premiaţi cu vouchere, dar şi cu premii în bani, în valoare totală de 4.700 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii