Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tase Halep, văr cu Simona Halep, în atacul „marinarilor” „Pele“ a marcat pentru FC Farul (galerie foto)

ro

08 Aug, 2016 00:00 15080 Marime text
 

Aflat sub comanda antrenorului Mihai Guliu, noul lot de jucători al FC Farul (între care nu se găseşte, deocamdată, niciunul dintre cei din sezonul trecut sau care demaraseră pregătirea cu Ion Barbu), FC Farul a susţinut, sâmbătă, primul meci amical

Adversară, pe stadionul „Farul”, i-a fost echipa de Liga a IV-a Victoria Mihai Viteazu, care a încheiat pe locul patru campionatul 2015/2016 şi a câştigat faza locală a Cupei României. „Marinarii“ s-au impus cu 4-2 (4-0), la capătul a 85 de minute (prima repriză a durat 45 de minute, iar a doua, 40 de minute). Au marcat Păun (23), I. Lupu (26), V. Şicu (34), Bangheorghe (44), respectiv Şt. Corbu (80, 84).
 
FC Farul a început meciul în alcătuirea: Siminicianu - Ad. Zaharia, Ianuşi, Bangheorghe, Şuta - C. Ciobanu, Păun - V. Şicu, Caciandone, I. Lupu - T. Halep. La pauză, Mihai Guliu a făcut trei schimbări, ieşind de pe teren Zaharia, Păun şi Tase Halep, şi intrând Costea, Enghin Amet şi Gula, iar echipa a fost: Siminiceanu - Şuta, Ianuşi, Bangheorghe, I. Lupu - C. Ciobanu, Amet - Gula, Costea, Caciandone - V. Şicu. Până la final, au fost înlocuiţi şi Şuta (în minutul 64), şi Bangheorghe (în minutul 71), reintrând în teren Zaharia, respectiv Păun. Portarul de rezervă a fost tânărul Gheorghete, iar pe bancă s-a aflat şi Ionuţ Pană, care nu a jucat însă, fiind accidentat.

Mihai Viteazu, bară la 0-0

De cealaltă parte, la Victoria Mihai Viteazu, antrenorul-jucător Cătălin Agafiţei a trimis în teren următorul „11“: Borzea - Stoian, Puia, Judeanu, V. Creţu - Rânjă, Jalbă, Ivanov, Chelbosu - Agafiţei, Şt. Corbu. Au mai evoluat Grameni şi Scarlat. În afară de goluri, ambele echipe au ratat mai multe ocazii importante, în special în prima repriză, prin I. Lupu, Tase Halep (2), V. Şicu, respectiv Agafiţei (bară, la 0-0) şi Corbu, iar la 3-0 pentru Farul mai mulţi fotbalişti de la Mihai Viteazu nu au reuşit, la aceeaşi fază (în urma unei lovituri libere) să puncteze din apropiere. Meciul a fost arbitrat de Ionel Nae, asistat de Florin Nae şi de Florin Dobrinaş.

Şi Gică Butoiu în staff-ul tehnic?

„A fost un antrenament bun pentru noi. Până la meci, nu am făcut decât două şedinţe de pregătire. Sunt mulţumit în primul rând de rezultat, dar şi de faptul că băieţii s-au dăruit şi au jucat exact ce le-am cerut. La pauză, am făcut trei schimbări, iar aceasta s-a cunoscut în partea secundă, adversarii reuşind să înscrie de două ori. Sunt speranţe mari că vom începe campionatul, de aceea am şi venit. Dacă aş fi ştiut că nu ne putem atinge obiectivul, să ducem echipa până la capăt, nu m-aş fi înhămat la acest proiect. Avem promisiuni că acest tur se va juca 100% şi vom vedea din iarnă ce se va întâmpla“, a declarat Mihai Guliu. La meci a fost prezent şi Gică Butoiu, care ar putea face parte şi el din staff-ul tehnic.  

Filmuleţ cu Ionel Păun pe Youtube

De la Farul, Tase Halep este rudă (văr de gradul II) cu Simona Halep, tatăl fotbalistului şi tatăl jucătoarei de tenis, Stere Halep, fiind veri primari. Un alt fotbalist care a jucat sâmbătă pentru „marinari“, Ionel Păun, este din Bucureşti, iar junioratul l-a făcut la Dinamo, unde i-a avut colegi, printre alţii, pe Daniel Niculae şi Alexandru Bălţoi. Zis „Pele“, Păun a evoluat şi la echipe precum Drobeta Tr. Severin, Dunărea Giurgiu sau Inter Gaz, dar a dat probe şi în Portugalia. Pe când era la Drobeta, un coleg l-a filmat făcând jonglerii cu mingea, iar filmuleţul de şapte minute a fost postat pe Youtube!

Mai aşteaptă jucători

Mihai Guliu a declarat că la Farul mai sunt aşteptaţi fotbalişti. În plus, fundaşul dreapta Robert Băjan este sub contract cu clubul, iar dacă nu cad la înţelegere cu Delta Tulcea, „marinarii“ se gândesc să-i cheme de la această echipă pe portarul Iulian Dinu şi pe stoperul Tudor Ţăranu. Guliu e optimist, deşi Farul se află sub ameninţarea falimentului şi mulţi estimează că va muri la începutul lunii octombrie şi că nici măcar nu va demara campionatul. „Mai aştept cinci - şase jucători care au jucat la Liga a 2-a şi a 3-a. Dacă vor veni, ne va fi mult mai uşor. Cu ce avem acum şi cu ce aşteptăm, eu zic că vom face o echipă cu care să ne menţinem în Liga a 3-a şi să nu ne facem de râs. Beneficiem şi de sprijinul unor prieteni care şi-au dorit din suflet să ne ajute, plus Giani Nedelcu, care e patronul şi el va ţine echipa. Să sperăm că va fi bine“, a mai spus Mihai Guliu.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii