Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. TAS a decis FC Viitorul rămâne campioana Ligii 1 (document)

ro

13 Jul, 2017 12:37 2463 Marime text
Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) a dat astăzi decizia în ce priveşte acţiunea vicecampioanei României, FCSB, care a contestat acordarea titlului de campioană FC Viitorul.

Judecătorii TAS au respins contestaţia FCSB, neschimbând deciziile Ligii Profesioniste de Fotbal şi Federaţiei Române de Fotbal, astfel că echipa constănţeană rămâne campioană a Ligii 1.

„Am devenit campioni ai României pe teren şi ne bucurăm că TAS nu a schimbat această situaţie. Am pus deja şampania la rece“, a declarat Cristian Bivolaru, directorul general al FC Viitorul, care a rămas în Elveţia, pentru tragerea la sorţi de mâine, când echipa constănţeeană îşi va afla adversarul din turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

UPDATE: „Astăzi, 13 iulie, Tribunalul Sportiv de la Lausanne s-a pronunțat în privința câștigătoarei Ligii 1 în sezonul 2016-2017. TAS a decis că FC Viitorul rămâne campioana României, așa cum s-a validat în Comitetul Executiv al FRF, în data de 5 iunie 2017.
 
Cazul a fost judecat ca urmare a solicitării clubului FC FCSB. Cele două formații au încheiat campionatul la egalitate de puncte, 44, iar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe dintre cele două în play-off-ul campionatului.
 
FCSB a cerut TAS să constate că interpretarea prevederilor art 27.3 din ROAF ar trebui să fie diferită de varianta de interpretare stabilită de FRF și LPF, precizând faptul că în cazul egalității de puncte, ar trebui luate în considerare rezultatele dintre cele două echipe din sezonul 2016-2017 (sezon regulat + play-off).
 
Astăzi, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a respins apelul depus de clubul FC FCSB în data de 6 iunie 2017 și a confirmat decizia Federației Române de Fotbal din data de 5 iunie 2017, când s-a validat clasamentul Ligii 1“, se arată pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

UPDATE: TAS a publicat pe site-ul oficial documentul referitor la decizia de astăzi. Potrivit acestuia, Tribunalul de la Lausanne a respins apelul FCSB şi a confirmat ierarhia ratificată de Comitetul Executiv al FRF din 5 iunie (FC Viitorul pe locul întâi, FCSB pe locul doi). 

UPDATE: FC Viitorul a prezentat pe site-ul său decizia TAS astfel: „Tribunalul de Arbitraj Sportiv, de la Lausanne, a anunțat verdictul în cazul memoriului depus de FCSB pentru revendicarea titlului de campioană națională, ediția 2016/2017. Așa cum LPF și FRF au confirmat încă de la început, FC Viitorul a fost confirmață campioană națională și de forul internațional din Elveția. Decizia s-a dat astăzi și nu poate fi atacată. În aceste condiții, FC Viitorul va intra în urna tragerii la sorți pentru turul 3 al Ligii Campionilor, programată vineri (14 iulie), pe ruta campioanelor“.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii