Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:20 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Tanchistul“ şi performanţele sale inedite Gabriel Ban, din Medgidia, a făcut record mondial la flotări pe mingi medicinale (galerie foto+video)

ro

07 Jun, 2016 00:00 11049 Marime text


Tânărul Gabriel Ban se arată neobosit în cursa către doborârea sau stabilirea de noi recorduri care au la bază forţa şi rezistenţa fizică

Celebru pentru multitudinea de stiluri de flotări pe care le execută, dar şi pentru rezultatele din concursurile de skandenberg, Gabriel Ban (un militar din Medgidia) a stabilit un record mondial la flotări pe trei mingi medicinale, în 30 de minute. Iniţial, Gabriel avea în plan stabilirea unui alt record, dar faptul că a fost răcit l-a făcut să-şi schimbe strategia. Chiar şi aşa, fără a fi în plenitudinea forţelor, omul-record a avut succes şi a mai dat o lovitură.
 
La întrecerea „Ziua Recordurilor“, de la Bucureşti, Gabriel Ban a reuşit 450 de flotări în 30 de minute (cu pauză), folosindu-se de trei mingi medicinale. Pe una a ţinut picioarele, iar pe celelalte două, mâinile. „În Cartea Recordurilor, nu există un asemenea record, m-am informat. Acum încerc să-l omologhez. În mod normal, eu trebuia să merg cu un alt record, flotări pe trei mingi medicinale, cu 20 kilograme în spate, timp de un minut. Voiam să fac undeva la 50 de flotări. Dar am fost foarte răcit, astfel că respiraţia mi-a fost îngreunată şi am avut şi alte probleme. Nu puteam să-mi fac treaba cum trebuie. În aceste condiţii, am renunţat la recordul iniţial, preferând să fac anduranţă. Nu m-a interesat numărul de repetări. Ca idee, îmi fixasem peste 500, dar n-a fost să fie, am izbutit 450“, a arătat Gabriel Ban, a cărui performanţă a primit certificat de record naţional de la Asociaţia „Cartea Recordurilor“.

Pe scenă la „Românii au talent“



Următoarea ţintă a lui Gabriel, „când îmi mai revin cu sănătatea“, e recordul la flotări pe trei mingi medicinale şi cu greutate în spate. „Americanii s-au axat mai mult pe tipuri de flotări executate într-un minut. Nu există cu greutate pe spate, nu există anduranţă. Guinness World Records include recordul de 64 de flotări pe trei mingi, într-un minut“, mai spune performerul din Medgidia. În acest an, Gabriel a prezentat un program inedit de flotări şi la show-ul TV „Românii au talent“.  

De ce i se spune „Tanchistul“



De loc din judeţul Bacău, Gabriel Ban locuieşte de câţiva ani la Medgidia, unde a fost repartizat în urma absolvirii, în 2011, a Şcolii de Subofiţeri de la Piteşti. Gabriel este sergent major şi activează la o unitate militară din Medgidia. În întrecerile sportive, pseudonimul lui Gabriel este „Tanchistul“, aşa cum i-au spus încă de la început colegii şi prietenii, având în vedere şi formaţia sa profesională. În acest sens, sportivul are şi un tricou pe care şi-a inscripţionat porecla.

A egalat recordul lui Paddy Doyle, idolul său



Gabriel Ban a început să facă flotări mai serios pe la 14 ani, motivat de englezul Paddy Doyle, care avea câteva performanţe incluse în „Cartea Recordurilor“. Anul trecut, Gabriel a încercat să doboare recordul mondial al idolului său, stabilit pe 18 iulie 2011. Nu a reuşit, dar l-a egalat, făcând 37 de flotări pe dosul palmei, cu 28 de kilograme în spate. În 2015, pe lângă certificatul de recordman naţional, Gabriel Ban a primit şi o diploma de excelenţă din partea Asociaţiei „Poţi fi şi tu campion“ (preşedinte, Adrian Petre), „pentru performanţele la flotări şi pentru contribuţia adusă în promovarea şi dezvoltarea sportului românesc“. „Această diplomă m-a făcut foarte mândru de mine şi de munca mea. Este un semn de respect adus plăcerii de a face flotări. Mă bucur că am şi eu o contribuţie la această luptă pe care o duce Adrian Petre pentru promovarea sportului românesc“, a declarat Gabriel.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii