Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Tanchistul” Gabriel Ban Un militar din Medgidia a stabilit două noi recorduri mondiale la flotări pe mingi medicinale

ro

10 Sep, 2016 00:00 6982 Marime text
Gabriel Ban, militarul din Medgidia celebru pentru recordurile sale la flotările executate într-o multitudine de stiluri, a mai stabilit două asemenea performanţe. Este vorba de flotări pe trei mingi medicinale (pe una ţinând picioarele, iar pe celelalte două, mâinile), cu greutate. Gabriel Ban are satisfacţia că ambele recorduri sunt mondiale. 
 
Primul dintre cele două recorduri a fost stabilit la întrecerea Strongman de la Mamaia, unde „Tanchistul“ (aşa cum i se spune lui Gabriel, de la domeniul militar în care activează) a făcut 37 de flotări cu o greutate de 20 de kilograme în spate, aşezat pe cele trei mingi medicinale. „Nu există un asemenea record în Guinness World Records. Aştept o filmare oficială, ca să le-o pot trimite“, a declarat Gabriel Ban.
 
Ulterior, la Bucureşti, performerul a făcut o flotare pe trei mingi medicinale, cu 60 de kilograme adăugate în spate. „Am pornit de la o flotare fără greutate, după care, la fiecare repetare, am adăugat câte zece kilograme. Astfel, a doua a fost cu zece kilograme, a treia cu 20 de kilograme şi aşa mai departe, până am ajuns la 60 de kilograme. Eu îmi propusesem să ajung undeva la 70 - 80 de kilograme. Mă gândeam să ridic 80, greutate care mersese la antrenament. Oricum, 70 atingeam fără probleme, însă, când să-mi fie pusă această greutate în spate, au căzut discurile şi am fost nevoit să mă opresc aici. Oricum, şi 60 de kilograme este record mondial, încă nu există în Guiness World Records”, a arătat Gabriel Ban.
 
Un alt record, la începutul acestei veri, a fost realizat de către „Tanchist” la întrecerea „Ziua Recordurilor“, de la Bucureşti. Gabriel a reuşit atunci 450 de flotări în 30 de minute (cu pauză), folosindu-se de trei mingi medicinale. Anul trecut, Gabriel Ban a încercat să doboare recordul mondial la flotări al idolului său, englezul Paddy Doyle, stabilit pe 18 iulie 2011. Nu a reuşit, dar l-a egalat, făcând 37 de flotări pe dosul palmei, cu 28 de kilograme în spate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii