Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:44 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suporterii FC Farul se adună la stadion Ce a decis Tribunalul Constanţa în ce priveşte clubul de fotbal

ro

02 Jun, 2016 00:00 8925 Marime text
 

În dosarul 6194/118/2010, în care Clubul Sportiv FC Farul Constanţa are calitatea de debitor, iar 106 persoane fizice şi juridice sunt creditori, Tribunalul Constanţa a decis să amâne pronunţarea pentru data de 6 iunie a.c.

Obiectul acestui dosar, înregistrat pe 17 mai 2010, este „procedura insolvenţei“, iar materia - „faliment“. La ultimul termen, la care soluţia pe scurt a Tribunalului a fost „amână pronunţarea la 06.06.2016”, a fost vorba, potrivit oficialilor FC Farul, de litigiul clubului cu o firmă de echipament sportiv din Bucureşti, căreia gruparea constănţeană îi datorează o sumă, nu însemnată, iar societatea cere numai banii, nu şi falimentul.

Motivarea căii de atac

În ce priveşte dosarul 6194/118/2010/a4, aflat pe rolul Curţii de Apel Constanţa, în care FC Farul (prin lichidator judiciar CC Insol SPRL) are calitatea de recurent debitor, iar mai multe persoane (printre care şi cinci foşti jucători) şi două instituţii sunt „intimaţi creditori“, materia dosarului fiind „faliment“, iar stadiul procesual - „recurs“, Auraş Braşoveanu, preşedintele executiv al FC Farul, a declarat că gruparea constănţeană aşteaptă motivarea deciziei din 26 mai, astfel încât, „la rândul nostru, să motivăm calea de atac“. După care se va fixa termenul. 

Noi discuţii cu avocatul jucătorilor

În acest al doilea dosar, înregistrat pe 17 noiembrie 2015, Curtea de Apel Constanţa a dat, pe 26 mai, o soluţie defavorabilă FC Farul în ce priveşte recursul depus de clubul constănţean la decizia din 12 octombrie 2015 a Tribunalului Constanţa de începere a procedurii falimentului, solicitată ca urmare a mai multor restanţe financiare.

„Am discutat din nou cu avocatul jucătorilor, care a reiterat că ei depun cerere de renunţare, în situaţia în care se ajunge la o înţelegere şi datoriile vor fi plătite. Lucrurile merg aşa cum am spus“, a arătat Auraş Braşoveanu.


„Suntem exact în aceeaşi situaţie“

„Ca să concluzionăm, situaţia nu stă nici mai rău, nici mai bine decât înaintea deciziei Curţii de Apel. Suntem exact în aceeaşi situaţie. Teoretic, în faliment, practic, nu, până nu se încheie şi ultima cale de atac. Eu sunt optimist. Mai avem o cale de atac. Urmează să fie motivată decizia, ca să poată fi motivată şi calea de atac. În continuare, administrator special e Giani Nedelcu, care are drept de semnătură şi putere de decizie“, spunea preşedintele FC Farul săptămâna trecută, după ce Curtea de Apel Constanţa constatase nul recursul clubului de fotbal.

„Împreună putem găsi soluţia!“

Giani Nedelcu a spus că e gata să predea clubul, numai să vină potenţialii investitori la negocieri, iar în urma discuţiilor, clubului să-i fie bine. Din câte se pare, asemenea negocieri ar putea avea loc după data de 5 iunie.
 
Până atunci, suporteri ai „marinarilor“ au făcut pe Facebook propunerea de a se vedea joi, 2 iunie, la ora 19.00, la tribuna oficială a stadionului „Farul“. „Rog brigăzile să trimită cel puţin un om la întâlnire, pentru a fi la curent cu ceea ce se discută! Ar fi de preferat să vină toţi membrii brigăzilor, ca punctul de vedere pe care îl vom propune să fie cât mai reprezentativ. Împreună putem găsi soluţia! Îi aştept pe toţi cei care sunt interesaţi cu adevărat de soarta Farului. Din ceea ce se vede acum (n.r. postarea e din după-amiaza zilei de 30 mai), falimentul urmează în proporţie de 99,9999%“, se arată pe Facebook.

„Noi trebuie să decidem soarta Farului“

„Toată lumea joi. Noi trebuie să decidem soarta Farului. Farul suntem noi! Daţi de ştire între tovarăşi şi veniţi cât mai mulţi. Împreună vom salva echipa asta frumoasă. Nu trebuie să mai lăsăm să treacă timpul. Am stat şi am aşteptat... ce? Falimentul. Poate dacă ne reuneam din timp, stimulam pe cineva. Haideţi să ne adunăm şi să decidem soarta Făruţului, indiferent care va fi ea“, a arătat un alt fan al Farului.

Sursa foto:ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii