Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:21 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sunt fericită, acesta a fost obiectivul meu” Cu ce s-a ales Simona Halep în urma parcursului de la Australian Open

ro

23 Jan, 2014 00:00 1290 Marime text
Aventura jucătoarei constănțene de tenis Simona Halep la Australian Open a luat sfârşit. Sportiva de 22 de ani, aflată pe locul 11 în clasamentul mondial şi cap de serie numărul 11 la Melbourne, s-a oprit în sferturi, fiind eliminată ieri dimineață de slovaca Dominika Cibulkova (24 de ani, nr. 24 WTA, a 20-a favorită în Australia). Cibulkova s-a impus uşor, scor 6-3, 6-0, în doar o oră, în faţa unei jucătoare care nu şi-a găsit ritmul, nu a putut trece peste emoţii, iar serviciul nu i-a funcţionat. „Am fost foarte nervoasă şi înainte de meci, şi în timpul confruntării. Nu prea am putut să joc, fiind dominată de emoţii. Nu am simţit mingea aproape deloc. Pe de altă parte, adversara mea a prins o zi foarte bună.

A avut lovituri puternice şi s-a mişcat rapid”, a spus Simona. Calificarea în sferturi reprezintă însă cea mai bună performanţă a sa de până acum la un turneu de Grand Slam, iar parcursul de la Australian Open îi va permite constănţencei să înceapă săptămâna viitoare pe locul zece în clasamentul WTA, urcând o poziţie faţă de ultima ierarhie. „Sunt fericită pentru acest sfert de finală. Acesta a fost obiectivul mea înaintea întrecerii. Nu vreau să mă mai gândesc la înfrângere. Voi mai avea posibilitatea să depăşesc sferturile în turnee de Grand Slam. Pentru aceasta însă trebuie să muncesc foarte mult şi să fiu pregătită la meciurile capitale”, a mai spus Simona Halep. În semifinale, Dominika Cibulkova o va întâlni pe Agnieszka Radwanska (Polonia, nr. 5), care a eliminat-o pe Victoria Azarenka (Belarus, nr. 2), scor 6-1, 5-7, 6-0. Celălalt meci din penultimul act este Eugenie Bouchard (Canada, nr. 30) - Na Li (China, nr. 4). Pentru calificarea în sferturi, Simona Halep va primi 270.000 de dolari australieni și 430 de puncte WTA.
 
În echipa de Cupă Davis a României
 
Jucătorul constănţean de tenis Horia Tecău a fost convocat de căpitanul nejucător Andrei Pavel în echipa de Cupa Davis a României, care va înfrunta Ucraina în primul tur al Grupei I, zona Euro-Africană. Din formaţia tricoloră mai fac parte Adrian Ungur, Victor Hănescu, Marius Copil şi Patrick Ciorcilă. Cele două echipe vor juca în perioada 31 ianuarie - 2 februarie, în Ucraina, la Dnepropetrovsk. Dacă va trece de formaţia ex-sovietică, România va întâlni în turul următor, pe teren propriu, între 4 şi 6 aprilie, Suedia, învingătoarea urmând a susţine apoi barajul de promovare în Grupa Mondială.
 
Sursa foto: Reuters
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii