Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sumudica prezentat oficial la Farul (galerie foto)

ro

07 Jul, 2009 02:45 1450 Marime text
farul.jpgLuni la sediul clubului Farul a avut loc Adunarea Generală a Membrilor Fondatori în care s-a oficializat trecerea echipei în patronajul firmei deţinute de omul de afaceri bucureştean, Giani Nedelcu. 

După şedinţă, a avut loc o conferinţă de presă în care a fost prezentat oficial şi noul antrenor al echipei, Marius Şumudică. Fostul jucător al Rapidului va fi ajutat de secunzii Bogdan Andone şi Radu Creţulescu în timp ce Constantin Gârjoabă va rămâne antrenor cu portarii. De asemenea, Şumudică poartă discuţii şi cu un preparator fizic de la Rapid pentru a veni la Constanţa. Tehnicianul s-a declarat mulţumit de alegerea făcută, deşi a mai purtat tratative în această perioadă şi cu echipa de Liga I, Gloria Bistriţa. „Am datoria de a face treabă bună la Constanţa, să promovez echipa şi să readuc lumea la stadion. Am ales Farul pentru că mi-a plăcut proiectul de aici şi mie îmi place să muncesc. Am refuzat în ultimul moment pe Gloria Bistriţa pentru a veni aici şi a lucra. Garanţia hotărârii mele este aducerea ca secund a cumnatului meu, Bogdan Andone, pe care l-am convins să plece din Cipru unde avea un salariu de 70 de mii de euro, era căpitan şi juca meci de meci. Va veni alături de mine ca secund dar va şi juca", a declarat Şumudică. Noul antrenor consideră că Sportul Studenţesc, Petrolul Ploieşti şi FCM Bacău vor fi principalele contracandidate ale Farului la promovare în următorul sezon. „Va fi o serie destul de dificilă, Sportul Studenţesc este foarte periculoasă, la fel Bacăul şi Petrolul, dar mă interesează mai puţin ce se întâmplă la alte echipe. La echipă nu pot creşte jucătorii tineri fără cei cu experienţă. Avem nevoie de jucători cu experienţă. Este uneori mult mai greu să joci în B decât în A, ca atitudine şi agresivitate în joc", a spus Şumudică. De asemenea, preşedintele executiv al clubului de pe litoral, Mircea Crainiciuc, a spus că este posibil ca la echipă să mai sosească jucători noi, abia după ce noul antrenor va evalua lotul actual.  „L-am ales pe Şumudică pentru că el este cel mai bun pentru obiectivul nostru. Cunoaşte foarte bine seria în care vom jucaşi are experienţă în ridicarea unor echipe aflate în suferinţă. Noi îl vom ajuta punându-i la dispoziţie bugetul necesar pentru promovare. În primă instanţă purtăm discuţii cu 5-8 jucători necesari însă trebuie să ne definitivăm asupra lotului actual pentru a face transferuri. În cel mai scurt timp vom şti exact care este situaţia şi lucrurile vor intra în normal", a declarat Crainiciuc.

_MG_2200.jpgNegociază cu Cristocea

De altfel, conducerea constănţenilor, la cererea noului tehnician, doreşte să-l readucă la Farul pe Vasilică Cristocea, care însă se pare că îşi păstrează pretenţiile exagerate în ceea ce priveşte salariul. „Mi se pare un jucător interesant care sunt sigur că poate face faţă meciurilor din eşalonul secund, deşi nu a mai jucat în această perioadă", a spus noul tehnician al „rechinilor". De asemenea, se doreşte readucerea în echipă a fostului căpitan al Farului, Cristian Şchiopu, care şi-a reziliat recent contractul cu gruparea de pe litoral.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii