Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:59 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sumudica, noul antrenor al „rechinilor"

ro

06 Jul, 2009 01:40 3997 Marime text

marius-sumudica.jpgFostul jucător al Rapidului va semna un contract valabil pe doi ani

După ce zilele trecute se vehiculau mai multe nume de tehnicieni care ar putea veni pe banca echipei constănţene, conducerea Farului a anunţat, ieri, noul antrenor al „rechinilor". 

Acesta va fi Marius Şumudică, ales de noua conducere a grupării de pe litoral pentru a ocupa funcţia de antrenor principal al echipei, în urma tratativelor purtate duminică. Fostul jucător al Rapidului va semna, astăzi, un contract valabil până în anul 2011 şi are ca obiectiv promovarea în Liga I în următorul sezon. Duminică, noul conducător al clubului, Mircea Crainiciuc, a precizat că obiectivul Farului pentru sezonul următor, cu Şumudică pe bancă, este promovarea în primul eşalon, iar în ediţia 2010 - 2011 crearea unei echipe competitive. Ultima echipă pregătită de fostul atacant al Rapidului, acum în vârstă de 38 de ani, a fost FC Ploieşti (actuala Astra), în ediţia trecută a Ligii a II-a, de unde a fost demis cu câteva etape înainte de finalul sezonului. „Am purtat astăzi discuţii cu domnul Crainiciuc şi cu finanţatorul Giani Nedelcu şi ne-am pus de acord. Urmează ca mâine (nr astăzi) să semnez. Farul este un nume important în fotbalul românesc şi de aceea obiectivul meu va fi clădirea unei echipe care să atace promovarea în Liga I. Mie mi-a plăcut mereu să am astfel de provocări şi obiective, indiferent de echipa la care am lucrat. Şefii mi-au dat asigurări că voi avea linişte şi că nu vor exista probleme financiare", a spus Marius Şumudică pentru gsp.ro. Noua conducere a formaţiei constănţene a mai negociat în aceste zile pentru preluarea funcţiei de antrenor şi cu fostul tehnician al Stelei, Marius Lăcătuş, dar şi cu Marin Barbu, care a pregătit ultima dată Dunărea Giurgiu. Crainiciuc declara sâmbătă că în cazul eşuării negocierilor cu cei doi antrenori, un al treilea tehnician ar putea intra în calcule.

Alibec a semnat cu Inter

Atacantul în vârstă de 18 ani al Farului, Denis Alibec, a declarat pentru un post de televiziune că a acceptat oferta echipei Internationale Milano şi că a semnat un contract pe patru ani. În sezonul recent încheiat, Alibec a marcat pentru Farul două goluri în 18 meciuri, el fiind internaţional de juniori şi de tineret. „Sunt bucuros că m-am înţeles cu cei de la Inter şi am semnat o înţelegere valabilă patru ani. În primul sezon voi juca la echipa de tineret a clubului italian, iar apoi sper să fac pasul la echipa mare", a spus Alibec. Atacantul constănţean a plecat încă de joi, împreună cu mama sa, în Italia, unde a negociat contractul cu clubul italian. „Vreau să se ştie foarte clar: Denis câştiga la Farul 50 de dolari pe lună. Acum are un salariu foarte bun", a spus mama atacantului, pentru EVZ. Presa italiană anunţa încă din 25 iunie că Inter l-a transferat pe atacantul român pentru suma de 800.000 de euro. Transferul tânărului atacant al Farului se înscrie într-un proces mai larg de întinerire de la Inter, iniţiat de Jose Mourinho.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii