Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Succes la scor Tudor Boldor, de la Tomitanii Constanța, omul meciului în derby-ul cu CSO Pantelimon (galerie foto)

ro

01 Jun, 2015 00:00 2881 Marime text
Stadionul „Mihai Naca“ din Constanţa a găzduit, sâmbătă, derby-ul etapei a 12-a a sezonului regulat din Campionatul Național rezervat rugbyștilor de până în 18 ani, zona Muntenia. S-au întâlnit primele două clasate, CSO Pantelimon și Tomitanii Constanța (despărțite de un singur punct, 50 - 49), iar gazdele s-au impus la scor.
 
Singura înfrângere din acest campionat a Tomitanilor a fost pe terenul lui CSO Pantelimon, în tur, în etapa a cincea, un 21-33, de aceea constănțenii au ținut mult să-și ia revanșa. În plus, deși ambele adversare erau calificate deja la turneul final, miza meciului era ocuparea primului loc în clasament, care asigură la tragerea la sorți statutul de cap de serie. După insuccesul de la Pantelimon, jucătorii Tomitanilor îi învinseseră de două ori pe rivalii lor (în Cupa României, trofeu care le-a revenit constănțenilor), iar sâmbătă au realizat această performanță și în campionat, pe arena „Mihai Naca“.

În minutul 8, scorul era 21-0

A fost un succes clar, cu 49-12 (35-0), prin care gazdele au revenit acolo unde le e locul, pe prima poziție în clasament. Omul meciului a fost declarat Tudor Boldor, de la Tomitanii, care a reușit 29 dintre cele 49 de puncte ale echipei sale (trei eseuri și şapte transformări). Pentru constănțeni au mai punctat Gabriel Părălește, Mihai Lămboiu, Dragoș Burlacu și Tiberiu Oțelea, aceștia marcând câte un eseu. „Ne bucurăm pentru această victorie categorică, venită la capătul unui joc foarte bun al băieților noștri. Linia de treisferturi a făcut spectacol, încununând munca înaintării. În minutul 8, scorul era deja 21-0 în favoarea noastră. Rezultatul și evoluția ostilităților ne-au permis ca, la pauză, să operăm toate schimbările. Spectatorilor le-a plăcut reprezentația de pe teren, ca și celor doi trimiși federali, care au fost foarte încântați“, a declarat Cristian Cojocaru, cel care antrenează echipa Tomitanilor, alături de Adrian Tinca. Din sezonul regulat, mai sunt de disputat două runde, iar Tomitanii, care mai joacă împotriva echipelor RC Grivița București (la Constanța) și CSA CSS Steaua (în deplasare), au scăpat în câștigătorii sezonului regulat.

CS Năvodari, a șaptea victorie consecutivă!

Tot sâmbătă, liderul Diviziei Naționale de seniori (eşalonul secund al rugby-ului românesc), CS Năvodari, și-a respectat statutul de favorită în fața ultimei clasate, Stejarul Buzău, pe care a învins-o în deplasare cu 48-20 (29-3), în etapa a zecea a campionatului. A fost a șaptea victorie consecutivă a echipei năvodărene! Oaspeții au înscris opt eseuri (Niță - 2, Ogea, Grigoraș, Strat, Perju, Istrate, Papaiane), scorul fiind completat cu cele patru transformări ale lui Trandafir. „A fost un joc foarte frumos, deschis. Gazdele au evoluat curat. Ne-a ieșit jocul. Meciul a decurs așa cum ne-am dorit și cum ne propusesem“, a declarat Cornel Suciu, antrenor la CS Năvodari, alături de Cristian Husea și de Virgil Năstase. În etapa viitoare, formația năvodăreană va întâlni pe teren propriu echipa CSM București Under-23.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii