Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Subiect de presă în Australia Simona Halep este bătută la cap să-şi ia antrenor

ro

16 Jan, 2014 00:00 2198 Marime text
Cea mai bună jucătoare română de tenis din anul 2013, constănţeanca Simona Halep, a dezvăluit că managerul ei, Virginia Ruzici, insistă ca sportiva să-şi ia un antrenor. La mijlocul lunii noiembrie a anului trecut, Simona a renunţat la tehnicianul Adrian Marcu, după ce, cu o lună înainte, pusese punct colaborării cu Andrei Mlendea.
 
Informaţia a fost oferită de publicaţia australiană „The Sydney Morning Herald”, prin intermediul unui articol semnat de Peter Hanlon. „În momentul de faţă, Simona nu are antrenor, dar e conştientă că nu va mai rezista prea mult aşa şi va ceda îndemnurilor managerului ei, Virginia Ruzici, campioana din 1978 de la Roland Garros. «De fiecare dată când vorbesc cu ea, îmi spune că am nevoie de un antrenor. Îi spun nu acum, dar îmi voi lua un antrenor în scurt timp», spune Simona”, se arată în articol. Aflată de mai mult timp în Australia, pentru participarea la turneele de la Sydney (unde a ieşit din primul tur) şi de la Melbourne (Australian Open), Halep este subiect de presă în „The Sydney Morning Herald”, care face o trecere în revistă a extraordinarului an 2013 pe care tânăra de 22 de ani l-a avut. „Simona Halep a încheiat 2013 cu titlul de jucătoarea cu cel mai mare progres în circuitul profesionist feminin. S-a clasat pe locul 11 în ierarhia WTA, câştigând şase turnee. De sărbători, a părăsit Bucureştiul, acolo unde se antrenează, pentru a merge în oraşul natal, Constanţa. «Am petrecut cu familia şi cu prietenii», spune Simona. Cele şase turnee în care a triumfat anul trecut, primele de altfel din cariera ei, şi locul trei ocupat într-un clasament neoficial al jucătoarelor cu cele mai multe victorii, cu 53 de succese (după Serena Williams şi Agnieszka Radwanska), îi dau încredere constănţencei, care şi-a fixat obiectivele. «Vreau să rămân în top 20 în acest an şi să ajung până în faza sferturilor de finală la un turneu de Grand Slam», a punctat Simona”, scrie Peter Hanlon.
 
O decizie înţeleaptă

 
Jurnalistul australian a remarcat că, în urmă cu câţiva ani, Simona Halep a luat o decizie înţeleaptă în ce priveşte tenisul. „Jucătoarea are 22 de ani, iar în anul 2009, pe când încă nu împlinise 18 ani, a luat o decizie care a sperat că îi va schimba tenisul şi viaţa. A făcut operaţie de micşorare a sânilor. «Am făcut-o pentru tenis şi sunt bucuroasă. Mă simt foarte bine acum. A fost o decizie bună», a arătat Simona. Încă de mică a dovedit reale calităţi pentru sportul alb (în 2008, a câştigat turneul Roland Garros la junioare), dar, curând după aceea, a realizat că trupul o trăgea înapoi şi îi cauza un disconfort considerabil. «Am probleme cu greutatea. Nu mai pot reacţiona cu rapiditate pe teren. Trebuie să fac ceva», le răspundea jucătoarea la acea dată fanilor, care protestau online faţă de decizia sa. Acum este mândră de decizia sa, prin care şi-a luat o povară de pe umeri”, se arată în articol.
 
Victorii pe toate suprafeţele de joc
 
Peter Hanlon a remarcat numărul mare de victorii ale Simonei în 2013 în faţa jucătoarelor redutabile şi faptul că, anul trecut, a câştigat turnee pe toate suprafeţele de joc. „A realizat multe victorii însemnate, la jucătoare din top 20. În mai, la Roma, unde s-a oprit în semifinale, a învins-o pe Radwanska. Luna următoare, s-a impus la Nurnberg, iar apoi în Olanda. Curând, le-a mai bătut pe Petra Kvitova, Caroline Wozniacki, Ana Ivanovici şi Sam Stosur (de care a dispus de trei ori în 2013). «Pentru mine este important să câştig partide contra jucătoarelor de top, întrucât devin mai încrezătoare în şansele mele de a pătrunde în primele zece. Acesta este visul meu, dar va fi dificil», arată Simona. A câştigat pe toate suprafeţele de joc, ceea ce nicio jucătoare nu a reuşit în 2013. «Am fost relaxată pe teren. Am jucat cu plăcere şi am fost agresivă», dezvăluie Simona. În timpul jocului, îi place să atace, dar e conştientă că trebuie să-şi îmbunătăţească serviciul. La Australian Open a debutat cu dreptul, trecând în runda inaugurală, în mai puţin de o oră, de o jucătoare venită din calificări, poloneza Katarzyna Piter”, arată ziaristul de la „The Sydney Morning Herald”.

Victorie și pentru Tecău

Un alt constănţean, Horia Tecău, a avut un debut de succes în proba de dublu masculin de la Australian Open. Alături de Jean-Julien Roger (Olanda), Tecău a trecut în turul doi, după victoria cu 6-2, 7-5 din meciul contra perechii Teymuraz Gabashvili (Rusia) / Mikhail Kukushkin (Kazakhstan). În runda următoare, constănţeanul şi olandezul (cuplul cap de serie numărul zece la Melbourne) se vor duela cu Yuki Bhambri (India) şi Michael Venus (Noua Zeelandă).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii