Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:09 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stelian Haşoti - „Îşi doreşte foarte mult o performanţă de vârf“ Cristian Pletea concurează la Campionatul Mondial

ro

30 Nov, 2016 00:00 4139 Marime text
Talentatul jucător constănţean de tenis de masă Cristian Pletea, de la LPS „Nicolae Rotaru” Constanţa, participă cu echipa naţională a României la Campionatul Mondial de juniori, întrecere care se dispută, de astăzi şi până pe 7 decembrie, la Cape Town, în Africa de Sud.
 
Din lotul tricolor mai fac parte Alexandru Manole, Dragoș Oprea, Andreea Clapa, Adina Diaconu, Andreea Dragoman şi Tania Plăian (antrenori, Petre Arnăutu și Mădălin Ionașcu). La masculin, România a fost repartizată în grupa E, alături de Japonia şi de câştigătoarea seriei A, în care se confruntă Cehia, Brazilia şi Australia. Selecţionata feminină va întâlni în grupa H Franţa şi formaţia care va termina pe primul loc grupa E (Serbia, Puerto Rico şi Insulele Fiji). Cristi Pletea (care este în primul său an de juniorat) participă la al doilea Campionat Mondial de juniori, la primul fiind cadet.

 „Se poate întâmpla orice”

„Concursul din Africa de Sud e foarte greu, dar se poate întâmpla orice. Anul trecut, băieţii au ocupat locul cinci la echipe, iar în celelalte probe Cristi a pierdut în primii 16. Înainte de a pleca la întrecerea de la Cape Town, am vorbit cu el şi i-am spus că, dacă vine în primii opt la probele individuale, e un rezultat. La echipe, eu cred că România poate atinge această fază. Toată lumea joacă foarte bine şi apar tot felul de surprize. M-am convins de acest lucru anul trecut. Cristi îşi doreşte foarte mult să reuşească o performanţă de vârf“, a declarat Stelian Haşoti, antrenorul de la club al lui Cristian Pletea.

A devenit dublu campion al României de tineret 

Cristian Pletea este în formă înainte de Mondiale. De curând, a concurat la Campionatul Naţional de tineret (sportivi de până în 21 de ani), de la Câmpulung, cucerind două medalii de aur, la dublu mixt (alături de Adina Diaconu, de la CSM Slatina) şi la simplu, şi una de argint, la dublu băieţi (alături de Alexandru Manole, de la CS Pristavu Câmpulung). De asemenea, Cristian s-a clasat pe locul întâi şi la Cupa României pentru juniori I, care a avut loc tot la Câmpulung.

Sursa foto: Facebook 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii