Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Startul se dă astăzi, din Portul Tomis Unul dintre cei mai cunoscuţi arbitri internaţionali va oficia la regata de yachting de la Contanţa

ro

22 Jun, 2013 00:00 1628 Marime text
Regata BMW, a doua etapă a Cupei McCann 2013, se desfăşoară la Constanţa în acest week-end, anunţă Yacht Club Regal Român (cel mai mare club de yachting din România), Life Harbour (cea mai mare Marină privată şi singura din România care oferă servicii integrate de yachting) şi Black Sea Sailing (Asociaţia proprietarilor de ambarcaţiuni). Regata constă într-o cursă offshore cu plecare din Portul Tomis Constanţa până la Platformele de foraj marin şi retur. Evenimentul a început aseară, cu şedinţa tehnică, ce a fost urmată de o petrecere de socializare a competitorilor, pe una dintre terasele din Portul Tomis. Cursa propriu-zisa va avea startul astăzi, la ora 11.00, din rada Portului Tomis, competitorii luând apoi imediat cap compas direcţia nord, către Platformele de foraj marin. Mâine, la ora 14.30, este planificată ceremonia de premiere, unde primii trei clasaţi la fiecare dintre cele două clase de concurs, Race, respectiv Cruise, vor primi cupe, medalii, diplome şi premii. Rând pe rând, în funcţie de tăria şi direcţia vântului, dar şi în funcţie de abilităţile skipperilor de a alege traseul optim şi de a manevra ambarcaţiunea, competitorii sunt aşteptaţi să se întoarcă în Portul Tomis, unde va fi amplasată şi linia de finiş. Regata, desfăşurată sub sistem de rating ORC, se bucură de prezenţa lui Willi Gohl (Germania), unul dintre cei mai cunoscuţi arbitri internaţionali, cu o vastă experienţă ca judecător în cadrul unor competiţii de top pe care le-a arbitrat, începând cu anul 1999. Ofiţer principal de cursă este Georgiana Stoian,  un tânăr, dar foarte apreciat ofiţer.

Care sunt punctele intermediare ale Cupei

Cupa McCann - Erickson include cinci regate, cu spaţiul de desfăşurare între Vama Veche şi Platformele
de foraj marin, având ca puncte intermediare Marina Eforie Nord, Portul Tomis şi Marina LifeHarbour Limanu.
Fiecare competiţie va avea în medie 20 - 25 de ambarcaţiuni cu vele, iar numărul total al celor care vor fi la bordul acestor ambarcaţiuni se va ridica la 150 - 200 de persoane. Cupa McCann Erickson este o competiţie naţională, care se adresează pasionaţilor şi celor care practică yachtingul, aceasta fiind deschisă tuturor posesorilor de ambarcaţiuni, dar nu numai.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii