Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Start in Crosul Olimpic

ro

25 Jun, 2004 00:00 992 Marime text

Mii de tineri vor participa la un concurs national

Intrecerea se va desfasura sambata dimineata, pe un traseu de patru kilometri, care porneste de la Sala Sporturilor si se incheie la sediul Radio Vacanta

Sambata dimineata, la Constanta se va desfasura Crosul National Ziua Olimpica, editia 2004, intrecere de traditie la care sunt asteptate sa participe mii de persoane. Modul de organizare si desfasurare a intrecerii a fost subiectul unei conferinte de presa organizate ieri dimineata pe terasa hotelului "Sport", de catre Directia de Sport a Judetului Constanta. La intalnirea cu reprezentantii mass-media au fost prezenti Elena Francu, director DSJ, Ilie Floroiu, presedinte CS Farul, Mihaela Penes, membru al Comitetului Olimpic Roman, si reprezentanti ai altor institutii care se vor implica in aceasta activitate. Concursul care va avea loc sambata dimineata pe raza municipiului are numeroase semnificatii, el celebrand implinirea pe 23 iunie a 110 ani de la infiintarea miscarii olimpice (COR) si a Anului European al Educatiei prin Sport. Comandantul Serviciului Rutier al municipiului Constanta, comisar Cristian Bratu, a declarat ca agentii compartimentului pe care il conduce vor avea grija ca traseul parcurs de concurenti sa fie unul sigur si astfel sa nu aiba loc nici un fel de incident. Si jandarmii vor fi implicati in acest eveniment, militarii Gruparii Mobile conduse de colonelul Constantin Damian urmand sa fie si ei activi in teren, preintampinand producerea de incidente nedorite.

Un traseu deja binecunoscut

Ca si in anii trecuti, organizatorii au stabilit ca startul sa fie dat in fata Salii Sporturilor, la ora 10.00 fix, iar linia de sosire sa fie amplasata in fata sediului Radio Vacanta, din statiunea Mamaia. Traseul pe care concurentii il vor parcurge este de patru kilometri. Intrucat este vorba despre o editie nationala, se asteapta ca la start sa se alinieze nu numai sportivi din judetul nostru, ci si din restul tarii. De altfel, participarea este deschisa oricarei persoane, indiferent de varsta acesteia. Trebuie mentionat ca, inaintea inceperii competitiei, organizatorii vor imparti 1500 de tricouri. Cel care va da semnalul de incepere a crosului este presedintele CS Farul, fostul mare atlet roman Ilie Floroiu, multiplu medaliat al competitiilor internationale. De altfel, Floroiu este si cel care a castigat prima editie a acestui cros, din 1987, si al carui start a fost dat de Lia Manoliu. Dupa ce participantii vor ajunge la finisul cursei, in fata sediului Radio Vacanta se va desfasura un spectacol. Artistii chemati sa participe la acest spectacol sunt cantareata Selena, formatia "Reflex" si grupul de samba "Unidos da Tijuca", din Brazilia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii