Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SSC Farul se va confrunta în amicalele cu SC Oţelul cu un fost jucător al FC Farul

ro

09 Feb, 2017 00:00 5061 Marime text
Primul meci din dubla amicală Suporter Spirit Club Farul Constanţa - Suporter Club Oţelul Galaţi se va disputa sâmbătă, 11 februarie, de la ora 13.00, pe stadionul „Siderurgistul“ din Galaţi. Cele două echipe, înfiinţate de fani ai defunctelor FC Farul şi Oţelul Galaţi, vor juca din nou apoi pe 18 februarie, la Constanţa.
 
În aceste meciuri, constănţenii îl vor avea adversar şi pe Silviu Ilie, fost jucător al FC Farul şi al Oţelul Galaţi, echipă cu care a ieşit campion al României, acum şase ani. În vârstă de 28 de ani, Silviu Ilie a semnat în această iarnă cu SC Oţelul un contract până în vară, cu opţiune de prelungire. Ca şi SSC Farul, echipa gălăţeană se află pe primul loc în clasamentul Ligii a 4-a de fotbal în care joacă, având punctaj maxim. 
 
Adunarea creditorilor FC Oţelul a anunţat că licitaţia pentru semnele identitare ale fostului club va avea loc pe 23 februarie a.c. „Istoria topită a Oţelului va rămâne doar în inimile suporterilor şi ale colecţionarilor. La mai bine de jumătate de secol de la înfiinţarea echipei gălăţene, Marca Oţelul, precum şi dreptul de utilizare a acesteia, dar şi palmaresul echipei, format din 80 de cupe, sunt puse în vânzare prin licitaţie de către administratorul FC Oţelul, aflat în insolvenţă, la un preţ de pornire de 9.000 de euro“, se precizează într-un comunicat. Cei care doresc mai pot cumpăra: o colecţie de portrete-caricaturi ale jucătorilor (26 de desene - preţ de pornire 1.000 de euro); istoria FC Oţelul Galaţi în imagini, colecţia oficială de fotografii şi afişe a clubului (106 piese - preţ de pornire 3.500 de euro); echipament sportiv (peste 200 de piese de echipament), printre care trei tricouri alb-roşu şi nouă tricouri albastru-negru, cu care s-a jucat în Liga Campionilor, alături de peste 20 de tricouri cu care s-a jucat în Liga 1.
 
SSC Farul vrea să intre şi ea în posesia semnelor identitare ale FC Farul, urmând a participa la licitaţie, însă, până în prezent, nu s-a stabilit nimic referitor la acest eveniment. „Suntem în contact permanent cu cei care se ocupă de aceste aspecte (lichidatorul judiciar). Sunt nişte etape de parcurs în acest proces. Noi suntem primii interesaţi pentru preluarea palmaresului, a culorilor şi a emblemei şi vom participa la licitaţie, atunci când aceasta va avea loc. Sperăm să obţinem semnele identitare ale FC Farul, având în vedere şi precedentul altor cluburi, care au aceeaşi formă de organizare (U Cluj, Petrolul Ploieşti, Oţelul Galaţi)“, a declarat Marcel Lică, preşedintele executive al SSC Farul.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii