Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SSC Farul încheie astăzi meciurile din 2017 din Liga a 3-a Petre Grigoraş se aşteaptă la un retur mult mai greu ca turul

ro

17 Nov, 2017 00:00 1989 Marime text

SSC Farul Constanţa, echipa clasată pe locul doi în ierarhia seriei secunde a Ligii a 3-a la fotbal, susţine, astăzi, de la ora 14.00, partida din etapa a 13-a, ultima din turul de campionat. Jucătorii pregătiţi de Petre Grigoraş, Marian Dinu, Ion Barbu şi Gică Mina întâlnesc în deplasare penultima clasată, Sportul Chiscani, iar oaspeţii se gândesc la o nouă victorie, a zecea de până acum, care să-i menţină cu şanse importante în lupta pentru promovare. 
 
SSC Farul a acumulat 29 de puncte până acum, iar Sportul Chiscani doar patru, astfel că lupta e disproporţionată. „La prima vedere, meciul cu Sportul Chiscani pare facil, dar sperăm să ni-l facem şi noi uşor. Se pare că se va înrăutăţi vremea, iar starea terenului se poate strica, dar, chiar şi aşa, va trebui să câştigăm. Nu am avea nicio scuză dacă nu ne-am impune, chiar dacă pe un teren desfundat, prost, valorile se mai egalizează şi nu mai poţi să faci jocul dorit. Cred însă că diferenţa de valoare demonstrată până acum prin rezultate ne dă posibilitatea să sperăm la victorie şi sunt convins că o vom obţine. Important e ca jucătorii să se concentreze şi să aibă o atitudine de profesionişti pe tot parcursul meciului“, a declarat Petre Grigoraş.

Axiopolis Cernavodă joacă mâine 

Astăzi, în etapa a 13-a se mai joacă două partide, FCSB II - Progresul 1944 Spartac, FC Voluntari II - Agricola Borcea, iar sâmbătă au fost programate restul confruntărilor - Metalul Buzău - Axiopolis Cernavodă, Înainte Modelu - Delta Dobrogea Tulcea, CSM Olteniţa - CSM Rm. Sărat şi Unirea Slobozia - Victoria Traian. Toate partidele încep la ora 14.00. Clasament: 1. Progresul 1944 Spartac - 31p, 2. SSC Farul - 29p, 3. Axiopolis Cernavodă - 28p, 4. Metalul Buzău - 27p, 5. Unirea Slobozia - 25p, 6. FCSB II - 23p, 7. FC Voluntari II - 21p, 8. CSM Rm. Sărat - 15p, 9. Înainte Modelu - 13p, 10. CSM Olteniţa - 9p, 11. Delta Dobrogea Tulcea - 9p, 12. Agricola Borcea - 8p, 13.
Sportul Chiscani - 4p, 14. Victoria Traian - 0p.

Au câştigat toate meciurile de la Techirghiol 

Petre Grigoraş este de părere că returul de campionat va fi mult mai dificil decât prima parte a campionatului. „Fiecare dintre echipele care aspiră la promovare a analizat şi şi-a dat seama de valoarea adversarelor. Consider că sunt patru echipe, alături de noi, care au şanse la promovare: Progresul 1944 Spartac, Axiopolis Cernavodă, Metalul Buzău şi Unirea Slobozia. Nu ştiu dacă FCSB II şi FC Voluntari II mai au forţa să tragă la promovare, deşi pot învinge la orice oră orice echipă din serie. Aceste cinci echipe cred că sunt principalele candidate la promovare. Orice se poate întâmpla. Vom avea un început de retur extrem de dificil, cu deplasări la Slobozia şi Cernavodă, după care vom primi acasă celelalte contracandidate. Am fost adoptaţi de Techirghiol şi am reuşit să câştigăm toate partidele. Am fost destul de puternici în propriul fief“, arată principalul SSC Farul.

„Cine crede că Farul va defila se înşală amarnic“ 

În condiţiile unui retur exploziv, SSC Farul trebuie să se organizeze bine în pauza de iarnă, să facă achiziţiile cele mai bune, astfel încât să înceapă returul în forţă şi să aibă un parcurs de regularitate. „După ce încheiem turul, trebuie să facem o analiză serioasă şi nişte schimbări în cadrul lotului. E necesar să întărim echipa, ca să nu mai păţim ce am păţit la începutul campionatului, când am pornit la drum şchiopătând şi extrem de târziu, adunând ce am mai găsit. Acum ştim care sunt punctele noastre slabe. În perioada de pauză, trebuie să ne organizăm foarte bine, să fim inteligenţi şi să aducem jucătorii de care avem nevoie. Iar returul să-l abordăm extrem de bine, de pe o poziţie a unei echipe bine organizate şi hotărâte să facă totul pentru a promova. Nu va fi uşor de loc. Cine crede că Farul va defila se înşală amarnic. Am văzut forţa grupului şi la alte echipe şi am simţit-o pe pielea noastră. Trebuie să fim de două ori mai atenţi, pentru că în retur se scurg etapele, nu mai există şi o parte secundă a campionatului, ca în tur. N-avem voie să mai facem paşi greşiţi“, a precizat Petre Grigoraş.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii