Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Cristian Pletea, campion continental! Sportivii din Constanţa, noi medalii la Europenele de tenis de masă

ro

23 Jul, 2017 11:45 2019 Marime text
Reprezentanţii Constanţei la Campionatul European de tenis de masă de la Guimaraes (Portugalia) şi-au asigurat noi medalii, astăzi evoluând în semifinale. Prin calificarea în penultimul act, şi-au asigurat deja bronzul.

La juniori, Cristian Pletea îl întâlneşte în penultimul act pe Simon Soderlung (Suedia), iar la dublu masculin constănţeanul şi Denis Ivonin (Rusia) se duelează cu perechea formată din Istvan Patrick Molnar (Ungaria) şi Andrei Putuntică (Republica Moldova).

În concursul cadetelor, constănţeanca Elena Zaharia (foto) se confruntă pentru pătrunderea în finală cu rusoaica Elizabet Abraamian.

Veşti bune şi de la Abidjan (Coasta de Fildeş), unde se dispute Jocurile Francofoniei, iar constănţeanca Alina Zaharia (sora Elenei) s-a calificat în sferturi, atât la echipe, cât şi la dublu mixt.

UPDATE 1: Cristian Pletea şi Denis Ivonin s-au calificat în finală, după ce au dispus cu 3-1 (7, -6, 8, 9) de Istvan Patrick Molnar (Ungaria) şi Andrei Putuntică (Republica Moldova). În ultimul act, cei doi îi vor întâlni, tot astăzi, pe Simon Soderlung (Suedia) şi Cedric Meissner (Germania).

UPDATE 2: Cristian Pletea s-a calificat în finală şi la simplu, după ce l-a învins în semifinală cu 4-0 (6, 10, 10, 9) pe Simon Soderlung. În ultimul act, constănţeanul îl va întâlni, în această seară, pe Ioannis Sgouropoulos, din Grecia. 

UPDATE 3: Elena Zaharia s-a oprit în semifinale la simplu cadete, rămânând cu medalia de bronz, după ce rusoaica Elizabet Abraamian a câștigat cu 4-1 (7, -9, 8, 4, 9).

UPDATE 4: Cristian Pletea a câștigat una dintre cele două finale disputate astăzi, cea de la dublu băieți, devenind campion european alături de Denis Ivonin, din Rusia! În meciul pentru aur, cei doi au dispus cu 3-0 (7, 8, 9) de cuplul  Simon Soderlung (Suedia) - Cedric Meissner (Germania). La simplu în schimb, Pletea a pierdut finala la mare luptă, rămânând cu argintul. Adversarul său, grecul Ioannis Sgouropoulos, s-a impus cu 4-3 (9, -10, 8, 9, -7, -3, 10)!

UPDATE 5: Cristian Pletea a obținut patru medalii la aceste Europene, la juniori: aur la dublu băieți, argint la simplu și bronz la dublu mixt și pe echipe. La junioare, constănțeanca Mihaela Plăeașu a fost medaliată cu argint pe echipe, iar la dublu fete a cedat în sferturi, unde o victorie îi asigura bronzul. La cadete, Elena Zaharia a cucerit bronzul la simplu, cu echipa s-a clasat pe locul cinci, iar la dublu (alături de o altă sportivă din Constanța, Camelia Mitrofan) și la dublu mixt a fost învinsă în sferturi.   

Sursa foto: 1 - Facebook (ETTU); 2 - Facebook (TT-Shop) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii