Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sportiv din Constanţa, student la Universitatea din Maastricht Ce rezultat! Horia Paul Şchiopu, campion mondial absolut la Men's Physique! (galerie foto)

ro

14 Nov, 2017 00:00 13153 Marime text

Rezultat extraordinar obţinut pentru Constanţa, pentru Alexandria şi pentru întreaga Românie de către Horia Paul Şchiopu la Campionatul Mondial de Culturism şi Fitness pentru juniori şi veterani, întrecere care s-a desfăşurat la Bistriţa. 
 
Constănţeanul de 21 de ani, legitimat la CST Alexandria (antrenor, Florian Dumitru), a concurat la secţiunea Men's Physique (juniori), categoria 1,78 m, şi a cucerit medalia de aur, devenind campion mondial! Ulterior, a participat la concursul open, alături de câştigătorii celorlalte două categorii de la Men's Physique, 1,74 m şi +1,78 m, învingându-i şi pe ei, astfel că a fost încoronat campion mondial absolut!

„Mi se pare prea frumos să fie adevărat“ 

Horia Paul Şchiopu a concurat în finala categoriei 1,78 m (ocupând poziţia întâi), alături de Marcin Zganiacz (Polonia) - locul 2, Burak Can Demir (Turcia) - 3, Olcan Ayten (Turcia) - 4, Joakim Bekkeli (Norvegia) - 5 şi Grzegorz Rapczynski (Polonia) - 6. De la Bistriţa, noul campion mondial absolut a plecat în Olanda, unde este student, în ultimul an, la Universitatea din Maastricht, la „Science Programme“.
 
„Încă nu am «procesat» complet tot ce s-a întâmplat, mi se pare prea frumos să fie adevărat. A fost poate cea mai uşoară pregătire de până acum, din punct de vedere psihic, poate datorită experienţei acumulate în timp, dar am fost foarte stresat şi îngrijorat în ultimele zile, mult mai mult decât la alte concursuri. Titlul mondial este de departe cea mai mare reuşită a mea de până acum. Am un sentiment de mândrie că am contribuit la performanţa României la acest Campionatul Mondial. Mă bucur că am confirmat potenţialul pe care mai multă lume l-a văzut în mine de-a lungul timpului şi sper că vor urma şi alte performanţe cel puţin la fel de mari“, a declarat proaspătul campion mondial. 

Tatăl său a fost campion naţional la culturism 

Horia Paul Şchiopu se antrenează în Olanda (pe perioada studiilor), şi la Constanţa (când vine în vacanţe). Campionul a fost susţinut la Bistriţa şi de părinţii săi, care au trăit o mare bucurie. „Suntem extrem de fericiţi, cu atât mai mult cu cât Horia Paul a fost primul dintre românii care au concurat la Bistriţa ce a devenit campion mondial“, a declarat Stelian Şchiopu, tatăl lui Horia, biolog, cadru universitar la „Ovidius“ Constanţa şi fost campion naţional de culturism la juniori mici, în 1982, la categoria semigrea (reprezentând Energia Alexandria). În anul 1984, tot la juniori mici, Stelian Şchiopu a ieşit vicecampion al României, la categoria 70 kg.

Fizic bombă, atitudine şi zâmbet extraordinare 

Performanţa tânărului sportiv constănţean a fost subliniată în mediul online şi de prietenii săi. „Scurt şi la obiect: în opinia mea, este cel mai mare rezultat pe care România l-a avut în ultima perioadă. Pe scenă, Horică şi-a învins toţi adversarii şi a devenit campion absolut! Sincere felicitări, este o mare plăcere şi o bucurie să observ roadele muncii tale şi să văd de aproape evoluţia ta din ultimii ani! Regele!“, „Bravo, campionule, felicitări!“, „Sunt mândră de tine!“, „Game, set, match! Campion mondial absolut, Men's Physique! Felicitări, fratele meu! Ai făcut exact ce a trebuit. Ai fost la înălţime. Meriţi din plin!“, „Extraordinare, pe lângă acel fizic bombă, atitudinea şi zâmbetul lui! Am avut emoţii mai mult eu. Felicitări! Aşa da, tatăăăă, arată-le cine e România!“, „Incredibil! Horia Paul câştigă openul! Bravooooo!! Felicitări!“ sau „Ştiam că te vei clasa în primele trei locuri, dar estetica ta i-a convins pe arbitri că eşti cel mai valoros!“, au fost câteva dintre mesaje.
 
Sursa foto: Facebook (IFBB World Fitness and Bodybuilding Championships - Bistrita 2017)
 
Citeşte şi:
 
Pasionat de cercetare Culturistul Horia Paul Şchiopu, din Constanţa, a fost admis la Universitatea din Maastricht (galerie foto)

A plecat la Madrid Culturistul Horia Paul Şchiopu, din Constanţa, în preajma lui Arnold Schwarzenegger (galerie foto)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii