Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spicu Horia şi CS Peştera, pe podium la Cupa Federaţiei la oină, găzduită de Horia (galerie foto)

ro

20 Sep, 2017 00:00 3293 Marime text
Terenul din comuna constănţeană Horia a găzduit Cupa Federaţiei la oină, întrecere rezervată jucătoarelor senioare. Au participat cinci echipe, iar pe locul întâi s-a clasat Dacia Mioveni, urmată pe podium de reprezentantele judeţului Constanţa Spicu Horia (locul doi) şi CS Peştera (locul trei). 
 
Cu o săptămână înainte de această competiţie, Spicu Horia a participat, la Negrileşti (judeţul Bistriţa-Năsăud), la Cupa Satelor, întrecere de seniori. Potrivit lui Aurel Negrilă, cel care se ocupă la Horia de antrenamentele fetelor şi ale băieţilor, Spicu a trecut de grupa preliminară, oprindu-se în prima fază după aceea. „Au participat 11 echipe foarte puternice. Chiar am rămas surprins de nivelul valoric ridicat al competiţiei. În România, oina nu se mai joacă la întâmplare, ci foarte tehnic şi rapid. Se vede că se munceşte foarte mult la antrenamente. Echipele au progresat. Noi am reuşit să trecem de grupe şi ne-am oprit în etapa următoare“, a declarat Aurel Negrilă.
 
Acesta a punctat că cei de la Spicu Horia speră ca, în curând, clubul să aibă rezultate şi în competiţiile de seniori. „Aceste meciuri de oină, pe lângă latura lor sportivă, au şi rol de socializare, întâlnindu-se diverse echipe din toată ţara. În Federaţia Română de Oină este o relaţie de familie între cluburile membre. La Horia funcţionează opt echipe: trei de juniori (I, II, III), trei de junioare (I, I, III), una de seniori şi una de senioare. Sperăm ca, nu peste mult timp, şi echipe de seniori de la Horia să devină o forţă. Vin din urmă juniori şi junioare foarte talentaţi, care sigur vor avea rezultate. În această vară, juniorii III de la Spicu Horia au devenit campioni ai României la oină pe plajă, ceea ce spune mult. La Horia, e o tradiţie în oină. Toată lumea discută despre acest joc şi vrea să îl practice. La Horia, oina este renumită. Beneficiază de sprijin din partea autorităţilor locale, iar primarul Gigel Sava e membru al Biroului Federal al Federaţiei Române de Oină“, a mai spus Aurel Negrilă.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii