Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Spartanul cu inimă de leu“ Victorie în Italia şi Cezar Andrieş aduce la Năvodari centura de campion european (galerie foto)

ro

28 Feb, 2017 00:00 7072 Marime text
Luptătorul Cezar Andrieş, de la CS Năvodari Kempo K1, a realizat o performanţă deosebită, cucerind în Italia, la Imola, centura de campion european la categoria -60 kg.
 
Andrieş l-a învins într-o partidă pe reguli de K-1 sub egida WTKA pe Farid Tahiri, un luptător cu origini marocane, ce reprezintă clubul Pro Fighting Imola. În vârstă de 19 ani, Cezar este pregătit la club, la Kempo, de Marcel Jipeanu, iar cu Farid Tahiri a luptat, pentru prima dată în carieră, timp de cinci reprize a trei minute.
 
În ultimele secunde ale partidei, adversarul năvodăreanului a făcut cunoştinţă cu podeaua în urma unei lovituri a lui Andrieş. Până la meciul cu Cezar, Farid Tahiri avea 19 victorii (dintre care opt prin KO), două egaluri şi trei înfrângeri în 24 de partide disputate. „Farid Tahiri nu fusese învins de foarte mult timp, Cezar a reuşit! Aşa cum am promis, centura vine la Năvodari. Cezar Andrieş, campion european! A reprezentat România, iar Năvodari trebuie să fie mândru de noi!“, a declarat Marcel Jipeanu.

A fost singurul român care a câştigat

Gala de la Imola a fost şi o confruntare Italia - România, iar Cezar Andrieş a fost singurul tricolor care a câştigat! „Am pierdut patru meciuri, dar l-am câştigat pe cel mai important. Centura europeană este la noi şi va pleca la Năvodari. Felicitări tuturor băieţilor care s-au bătut cu inima, felicitări noului campion european, felicitări antrenorilor, mulţumiri tuturor susţinătorilor din ţară şi din străinătate! Mulţumiri organizatorilor, totul a fost perfect din acest punct de vedere“, a precizat sensei Remus Grădinaru.

A evoluat şi Petrică Purcaru

Pe lângă Andrieş, CS Năvodari a mai avut un luptător la evenimentul din Italia, Petrică Purcaru, care l-a întâlnit la categoria 65 kg pe Cristiano Faustino (Pro-Fighting Bologna), un luptător care a evoluat şi la Superkombat. Năvodăreanul a pierdut, dar, potrivit lui Marcel Jipeanu, meciul a fost foarte echilibrat.

I-a cerut revanşa

După meci, Farid Tahiri i-a cerut revanşa lui Cezar Andrieş, care ar putea avea loc în România. „Cezar a făcut un meci mare, l-a pus jos pe adversar în ultimele zece secunde. A dominat toate reprizele, de la început până la final. A reuşit o performanţă foarte bună. În continuare, îşi va pune centura în joc“, a mai spus Marcel Jipeanu.

„Felicitări, Cezar, suntem mândri de tine!“

„Cezar Andrieș, de la CS Năvodari, a luptat şi a câştigat titlul de campion european. Năvodari te felicită şi este alături de tine. Felicitări, Cezar, suntem mândri de tine!“, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook Club Sportiv Box / Kempo Năvodari. „Cezar merită acest titlu. Acum se văd rezultatele muncii sale. Să nu uităm însă de Ică (n.r. Marcel Jipeanu), cât îşi sparge plămânii în sală. Respect!“, a spus şi antrenorul constănţean George Cătălin Petrişor. „Cezar, continuă să crezi în tine!“, i s-a adresat campionului continental Mihai Isop, o altă persoană implicată în sporturile de contact.

„Adevăratul campion, Cezar McGregor!“

Performanţa lui Cezar Andrieş a cules şi aprecierile prietenilor şi pe ale apropiaţilor săi, care s-au grăbit să-l felicite. „La cât mai multe! Respect!“, „Bravo, ai adus o victorie în România! Se poate şi mai sus!“, „Adevăratul campion“, „Cezar McGregor!“, „Respect maxim, îţi meriţi titlul! Bravo!“, „Bravo, frate, ai o inimă de leu. Felicitări, abia acum va începe greul, drumul spre scara cea mai înaltă, la alte categorii şi la bani mai mulţi. Să te ţină Dumnezeu sănătos şi echilibrat! Cineva va dori să îţi câştige centura, luptă pentru păstrarea ei!“, „La acest meci, mi s-a făcut pielea de găină!“ „Bravo, Cezare, ţine-o tot aşa!“, „Încă o jumătate de repriză şi era KO“, „Bravo, frăţioare, spartanule!“ sau „Arată-le că eşti român!“, au fost câteva dintre mesaje.
 
Sursa foto: Facebook

Citeşte şi: 

„Va fi o partidă spectaculoasă”: Cezar Andrieş se luptă cu Farid Tahiri în Italia pentru titlul european

Luptătorul Cezar Andrieş, de la CS Năvodari, a cuceriti centura la campionatul „Voievod 2016”, din Republica Moldova (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii