Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Solicitare către Guvernul României Consiliul Local va dezbate preluarea în administrare a bazei sportive „Farul” Constanţa (documente)

ro

27 Aug, 2016 00:00 6994 Marime text
Printre proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local municipal de pe 31 august se află şi cel privind „solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului situat în municipiul Constanţa, str. Primăverii nr. 2, din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, în domeniul public al municipiului Constanţa şi administrarea Consiliului Local al municipiului Constanţa”.
 
Imobilul de la adresa menţionată este baza sportivă Farul Constanţa, care, acum 15 ani, pe 12 iulie 2001, a fost dată în folosinţă gratuită (pe o perioadă de 49 de ani), prin Hotărâre de Guvern, Clubului Sportiv Fotbal Club Farul Constanţa. Însă, de când FC Farul a fost preluat, în 2009, de către Giani Nedelcu, baza sportivă s-a degradat continuu. Starea jalnică în care au ajuns stadionul şi întregul complex a atras nenumărate reclamaţii, critici şi sesizări, atât din partea celor care folosesc direct arena (sportivi, antrenori), cât şi a spectatorilor şi a altor persoane. Ultima problemă majoră de care s-a plâns multă lume a fost cea a… şobolanilor care mişună peste tot prin complexul sportiv.

FC Farul se confruntă cu grave probleme

În aceste condiţii, dar având în vedere şi gravele probleme financiare şi juridice cu care se confruntă FC Farul, club care încă nu e sigur că va fi admis în Liga a 3-a, a apărut varianta ca baza să fie dată altcuiva în administrare. Reprezentanta la Constanţa a Ministerului Tineretului şi Sportului este Direcţia pentru Sport şi Tineret a judeţului, care a efectuat un inventar la stadion. „Marţi am stabilit deja o întâlnire cu doamna ministru (n.r. Elisabeta Lipă, ministrul Tineretului şi Sportului), ca să dezbatem acest subiect şi să analizăm cele mai bune variante“, a declarat Claudiu Teliceanu, directorul DJST Constanţa.

Consiliul Local trebuie să menţină destinaţia actuală a bazei

Proiectul de hotărâre de Consiliu Local privind baza sportivă „Farul” va fi supus dezbaterii în şedinţa din 31 august, care se va desfăşura, de la ora 12.00, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Judeţean Constanţa. Iniţiatorul proiectului este primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău. Potrivit documentului, Consiliul Local se obligă să menţină destinaţia actuală a imobilului şi să asigure gratuitatea desfăşurării activităţilor specifice Ministerului Tineretului şi Sportului, precum şi a unităţilor / instituţiilor din subordinea sau coordonarea acestuia. MTS va verifica şi controla periodic, prin DJST Constanţa, modul de folosire a imobilului transmis Consiliului Local al municipiului Constanţa (baza sportivă), în conformitate cu destinaţia acestuia.

Lucrări de întreţinere şi modernizare

În situaţia în care, în urma controlului, se constată că imobilul transmis în domeniul public al municipiului Constanţa şi în administrarea Consiliului Local nu este folosit în conformitate cu destinaţia, complexul sportiv revine de drept la domeniul public al statului şi în administrarea MTS, prin DJST Constanţa. Consiliul Local se obligă să întreţină şi să modernizeze baza şi să menţină imobilul la standardele de calitate privind desfăşurarea activităţilor specifice.

Cerere şi pentru o suprafaţă din Baza Sportivă „Badea Cârţan”

Similar bazei sportive „Farul”, Decebal Făgădău a iniţiat un proiect de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului situat în municipiul Constanţa, zona Badea Cârţan, din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, în domeniul public al municipiului Constanţa şi administrarea Consiliului Local al municipiului Constanţa. Potrivit anexei la hotărârea de Consiliu Local, este vorba de o suprafaţă de 45.000 de metri pătraţi din acte (43.552,21 de metri pătraţi din măsurători) - teren rugby - Complex Sportiv „Badea Cârţan”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii