Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Show-man-ul Radu Valahu „Skandenbergul e foarte popular în România“ (galerie foto)

ro

12 May, 2015 00:00 4433 Marime text
Prezent la Constanţa, la demonstraţia de forţă organizată de cunoscutul campion de Strongman Alex Arginteanu (preşedintele AS Omul de Fier), Radu „Valahu“ Georgescu a făcut skandenberg-spectacol cu doritorii
 
Radu Valahu s-a arătat bucuros că a participat la show-ul de la Constanţa. „A fost foarte frumos. M-am aflat acum pentru a doua oară pe litoral, la un spectacol de acest gen, chemat de unul dintre cei mai puternici Strongmani din România, Alex Arginteanu. A fost un test nu numai pentru cei cu care m-am confruntat, ci şi pentru mine. Când faci un maraton de forţă, muşchii se blochează. Este o chestie de anduranţă. Nu vorbim de forţa de moment, de sistemul de forţă explozivă“, a arătat puternicul sportiv.
 
„Ceea ce diferenţiază skandenbergul de alte sporturi este caracterul său interactiv. În plus, e foarte cunoscut. În România, orice om ştie ce e skandenbergul. Cum s-ar zice, se practică de pe băncile şcolii până în cârciumă, pe scară largă. Este extrem de popular, dar şi foarte greu“, a mai spus Radu Valahu. Renumitul practicant de skandenberg este un fervent susţinător al sportului şi al mişcării fizice. Show-man-ul a adresat un îndemn general în favoarea practicării sportului, care, în opinia sa, e cel mai bun mod de a avea o sănătate de fier şi care creează echilibru între fizic şi psihic.

„Fără a avea şi psihicul pregătit de luptă, poţi obosi şi claca“


„Trebuie ca noi, oamenii puternici şi sportivii cunoscuţi, să ne întâlnim periodic şi să le mai dăm o picătură de altruism lor, celor care vin din spate. Există riscul ca sportul să se ducă pe tabletă sau în faţa calculatoarelor. Sportul este real, în lumea reală. Sportul este ceva frumos, este educaţie, un mod de a îmbunătăţi atât capacitatea fizică, cât şi pe cea psihică. Cum zicea şi latinul, «Mens sana in corpore sano», o îmbinare armonioasă între minte şi putere. M-aţi auzit urlând. Este concentrare psihică. Fără ea, fără a avea şi psihicul pregătit de luptă, poţi obosi şi claca. Ceea ce nu te omoară te face mai puternic. Kipling zicea: «Ai reuşit, continuă! N-ai reuşit, continuă!». Mă adresez copiilor: faceţi sport curat toată viaţa. Mereu am folosit suplimente nutritive, iar când am tras trenul, am declarat că sunt dispus oricând să-mi fac testele. Marele culturist Frank Zane spunea: «În ziua în care o să mor, am să merg la sală ca să mor în formă». Este începutul unei noi ere, o eră a sportului, o eră a războinicilor. Eu nu sunt un actor, ci doar un mesager al sportului, al sănătăţii şi al copiilor“, a arătat Radu Valahu, care e şi antrenor de fitness şi reflexo-terapie, preparator fizic şi consultant în nutriţie.

De ce nu participă Ion Oncescu şi la probe de Strongman


La show-ul de la Constanţa, pe aceeaşi treaptă cu Radu Valahu, în ce priveşte popularitatea, s-a situat Ion Oncescu, de cinci ori campion mondial la skandenberg. Consacrat în acest sport, Ion a explicat de ce nu concurează şi la întreceri de Strongman. „Sunt multe zone ale corpului pe care eu nu mi le risc. Ţin mult la spatele meu, am experienţe foarte speciale în familie (bunicul meu a trăit 100 de ani) şi cred că oricine are nevoie de spate toată viaţa. Orice efort făcut pe spate se acumulează şi, în timp, are efecte secundare. Şi nu cunosc excepţii în această privinţă. Voi avea mereu grijă de spatele meu şi cred că anumite tipuri de efort sunt foarte riscante, având în vedere şi alimentaţia de care am dispus în copilărie. Dacă aş fi beneficiat de o alta până la 15-16 ani, poate că aş fi avut şi alte oase. Mi-ar fi frică să particip la Strongman având în vedere unele efecte asupra sănătăţii. Nu de probe mi-e teamă. S-a întâmplat ca unele probe să le fac relativ uşor, mai ales cele pentru braţe“, a mai spus Ion Oncescu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii