Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Sirenele" vor să producă surpriza în Polonia

ro

11 Jan, 2011 00:00 1358 Marime text
csvtomis.jpgÎn meciul tur de la Constanţa, formaţia constănţeană a scăpat printre degete victoria după ce a condus cu 2-0 la seturi

CS Volei 2004 Tomis va juca mâine, în Polonia, împotriva celor de la Tauron MKS Dabrowa Gornicza, partidă contând pentru manşa retur din cadrul optimilor de finală ale Cupei CEV la volei feminin.

Formaţia pregătită de Darko Zakoc şi Constantin Alexe a plecat în această dimineaţă spre Polonia pentru meciul programat mâine, de la ora 20.00, la Dabrowa Gornicza. Deşi au fost foarte aproape de a se impune în prima manşă, după ce au condus cu 2-0 la seturi, şansele "sirenelor" de a egala performanţa din sezonul trecut (calificarea în sferturile Cupei CEV) au scăzut considerabil, mai ales după ce Georgeta Ciobanu, una dintre piesele de bază ale echipei constănţene, va fi indisponibilă pentru retur. Chiar şi în aceste condiţii, Gavrilescu şi compania speră să producă surpriza în Polonia şi să acceadă pentru al doilea sezon consecutiv în sferturile competiţiei. "Ştiam că ne aşteaptă un meci dificil. Şansa a fost de partea noastră pentru că am avut 2-0, dar nu am reuşit să rezistăm până la final. Lotul lor este mai experimentat. Rămâne să ne jucăm şansa până la capăt în retur", a declarat căpitanul Tomisului, Claudia Gavrilescu, potrivit Mediafax. Antrenorul constănţencelor, Darko Zakoc, păstrează aceeaşi notă de optimism: "A fost dificil, pentru că echipa noastră nu a fost completă. Am avut doar nouă jucătoare. S-a accidentat şi Ciobanu în setul trei al meciului de la Constanţa şi nu a putut rezista până la final. Trebuie să credem în continuare. Trebuie să conving fetele că putem mai mult în Polonia". O altă componentă a vicecampioanei României, Diana Neaga, a precizat că partida din Polonia va fi una foarte dificilă, în condiţiile în care adversarul vine dintr-o ţară în care voleiul este unul dintre cele mai iubite sporturi. "Va fi foarte greu în Polonia. Am întâlnit o echipă bună, locul 3 în Polonia, un campionat mult mai puternic decât al nostru", a spus Neaga conform aceleiaşi surse. În condiţiile unui lot extrem de restrâns pe care se bazează antrenorul Darko Zakoc, oficialii clubului constănţean speră să reuşească s-o legitimeze pe ultima sută de metri şi pe brazilianca Juliana Caetano Serafim, ultima achiziţie a Tomisului din această iarnă, pentru a putea evolua în meciul de mâine. Pentru a se califica în faza superioară, echipa de pe litoral are nevoie de o victorie mâine. Apoi, Tomisul trebuie să câştige şi "setul de aur", care departajează echipele în cazul egalităţii la victorii în cele două manşe. Partida dintre CS Volei 2004 Tomis şi Tauron MKS Dabrowa Gornicza va fi condusă de o brigadă de arbitri formată din Nadezda Kozlova (Rusia) şi Stefan Bernstrom (Suedia).

Dinamo joacă ultimul meci din Liga Campionilor

Astăzi şi mâine, alte două formaţii feminine româneşti vor juca în cupele europene. Astfel, Dinamo Bucureşti va disputa astăzi, de la ora 15.00, ultimul meci din faza grupelor Ligii Campionilor, pe terenul echipei Rabita Baku (Azerbaidjan), în timp ce Ştiinţa Bacău va juca în Franţa returul cu Evreux VB, partidă din şaisprezecimile de finală ale Cupei Challenge. În tur, băcăuancele s-au impus cu 3-0.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii