Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sirenele", la a doua calificare consecutivă în optimile Cupei CEV

ro

16 Dec, 2010 02:45 1284 Marime text
csv2004tomis.jpgUrmătorul meci oficial al Tomisului este programat la începutul lunii viitoare, în aceeaşi competiţie

După eşecul usturător suferit la Bacău în derby-ul cu Ştiinţa, formaţia pregătită de Darko Zakoc şi de Constantin Alexe a învăţat din greşelile comise şi a reuşit o calificare facilă în următoarea fază a Cupei CEV.

După ce în meciul tur de la Constanţa CSV 2004 Tomis a pierdut surprinzător un set în faţa cipriotelor, echipa constănţeană a început foarte hotărâtă jocul disputat la Limassol, spulberându-le pe gazde în primul set cu 25-7. Elevele lui Darko Zakoc reduc turaţia în debutul parţialului al doilea şi se văd conduse pentru prima dată în acest meci, cu 5-4. Amintindu-şi de setul pierdut în manşa tur, constănţencele au revenit repede la timonă şi au fost foarte aproape să mai bifeze un set câştigat la peste 15 puncte diferenţă. S-a terminat 25-14, iar soarta calificării era deja stabilită. Setul 3 a urmat aceleaşi coordonate ca şi cel precedent. Gazdele au ţinut pasul cu formaţia constănţeană doar în debutul parţialului, Tomisul reuşind pe parcurs să se distanţeze fără probleme pe tabelă. Astfel, după mai puţin de o oră de joc, Gavrilescu şi compania reuşeau să se impună în trei seturi, calificându-se astfel pentru a doua oară consecutiv, în optimile de finală ale Cupei CEV. „Am făcut un joc foarte bun, în care nu am dat nicio şansă adversarelor noastre. Am fost foarte motivate după înfrângerea de la Bacău să arătăm că a fost decât un simplu accident", a declarat pentru site-ul handbalvolei.ro, jucătoarea Tomisului Diana Neaga. De remarcat că în partida din Cipru, una dintre cele mai bune jucătoare ale echipei constănţene a fost centrul Georgeta Ciobanu, care din retur va avea drept de joc şi în campionat. Antrenorul Darko Zakoc a folosit în acest meci următorul „sextet": Diana Neaga, Alexandra Trică, Ioana Nemţanu, Jasna Majstorovic, Claudia Gavrilescu, Georgeta Ciobanu şi Marina Vujovic (libero).

Dabrowa Gornicza, posibila adversară

În faza următoare a Cupei CEV, CSV 2004 Tomis o va avea ca adversară pe învingătoarea dintre Kralovo Pole Brno (Cehia) şi Tauron MKS Dabrowa Gornicza (Polonia). Cele două echipe au jucat aseară târziu meciul din manşa secundă a şaisprezecimilor, însă favorite calificare în faza superioară sunt polonezele, după ce, în partida tur disputată în Cehia, acestea s-au impus cu scorul de 3-1 (25-17, 25-18, 26-28, 25-16). CSV 2004 Tomis are ca obiectiv pentru acest sezon depăşirea performanţei de anul trecut, când a ajuns până în sferturile de finală ale aceleiaşi competiţii. Atunci, echipa de pe litoral a eliminat în primul tur o altă formaţie cipriotă, AOL Limassol, însă a cedat în sferturi în faţa rusoaicelor de la Uralochka Ekaterinburg. În altă ordine de idei, cealaltă echipă din România participantă în Cupa CEV, Ştiinţa Bacău, a jucat, tot aseară, returul contra campioanei Germaniei, Rote Raben Vilsbiburg. Dacă vor ajunge în sferturile de finală, cele două formaţii româneşti se vor duela pentru un loc în Challenge Round, ultimul tur înainte de semifinale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii