Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Horia Tecău, eliminat Simona Halep joacă diseară în sferturi la US Open

ro

09 Sep, 2015 00:00 1423 Marime text
Cea mai bună jucătoare de tenis din România, constănţeanca Simona Halep, s-a calificat în sferturi la US Open, depăşindu-şi cea mai bună performanţă înregistrată la întrecerea americană, optimile de finală.

A doua jucătoare a lumii şi cap de serie numărul doi la ultimul turneu de Grand Slam al anului, Simona a acces în sferturi în urma victoriei cu 6-7, 7-5, 6-2 din partida cu Sabine Lisicki (Germania, 24 WTA şi a 24-a favorită). În partida următoare, pentru pătrunderea în semifinale, Halep o va întâlni diseară, în jurul orei 20.00, pe Victoria Azarenka (20 WTA, cap de serie numărul 20, fost lider mondial). În confruntarea cu Sabine Lisicki, sportiva constănţeană s-a confruntat cu unele probleme medicale şi, pentru a nu-şi periclita participarea din sferturile de la simplu, ca măsură de precauţie, a decis să se retragă din turneul de dublu mixt, unde evolua alături de constănţeanul Horia Tecău. Cei doi urmau să joace în sferturi, după disputa Simonei cu Lisicki, contra perechii Martina Hingis (Elveţia) / Leander Paes (India), favoriţii numărul 4.

„Am avut dureri la piciorul stâng şi la spate. Sper să mă recuperez în timp util. Am stabilit de comun acord cu antrenorul să nu mai joc la dublu mixt. I-am explicat situaţia lui Horia, care a înţeles“, a declarat Simona Halep, care se aşteaptă la o partidă dificilă cu Azarenka, tenismenă pregătită de fostul antrenor al constănţencei, Wim Fissette. „Victoria e în mare formă, a revenit la un nivel înalt. E o sportivă de top“, a arătat Halep. Cele două s-au întâlnit de două ori până acum, în 2012, iar de fiecare dată s-a impus Azarenka.

Dacă la dublu mixt Horia Tecău s-a oprit în sferturi, în urma retragerii Simonei Halep, la dublu masculin constănţeanul a pierdut pe teren, în aceeaşi fază a competiţiei. Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer alcătuiau perechea cap de serie numărul 3 şi s-au calificat în sferturi după ce i-au eliminat pe americanii Eric Butorac şi Scott Lipsky, scor 7-6, 7-5. În sferturi însă, Tecău şi Rojer au pierdut contra francezilor favoriţi 12 Pierre-Hugues Herbert şi Nicolas Mahut, care s-au impus cu 7-6, 6-4, meciul având durata de 92 de minute.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii