Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep şi Horia Tecău petrec Revelionul în străinătate

ro

09 Dec, 2014 00:00 2931 Marime text
Cei mai importanţi jucători de tenis ai Constanţei, dar şi ai României, Simona Halep (la feminin) şi Horia Tecău (la masculin), vor petrece Revelionul în străinătate.
 
Aflată pe locul trei în clasamentul mondial, Halep va fi la cumpăna dintre ani în China, unde participă la turneul de 426.500 de dolari de la Shenzen (29 decembrie 2014 - 4 ianuarie 2015). La finele anului, Tecău (locul 16 în ierarhia ATP de dublu masculin) va merge, mai mult ca sigur, în Qatar, pentru turneul de la Doha.
„Crăciunul îl petrec în familie, iar Revelionul, la turneu. Moş Crăciun vreau să-mi aducă sănătate şi să-mi dea putere de muncă pentru la anul“, a declarat Simona Halep. Acum două zile, Tecău a plecat în SUA, pentru două săptămâni de antrenamente, la Florida, alături de coechipierul său, Jean Julien Rojer. Sărbătorile şi le va petrece în familie: „Mă întorc acasă de Crăciun, pe care îl voi petrece alături de familie, nu ştiu însă dacă la Constanţa, la Bucureşti sau la munte. Apoi, pe 30 decembrie sau pe 1 ianuarie, plec la Doha, unde voi juca primul turneu al anului.“

Tecău şi-ar dori să se implice în organizarea unui turneu la Mamaia

Horia Tecău este de părere că Mamaia şi Constanţa merită un turneu de profesionişti, cum era întrecerea challenger. „Nu s-au mai găsit sponsori interesaţi să susţină acest turneu. Sper ca, pe viitor, să reuşim să aducem din nou o asemenea întrecere pe litoral, pentru că merităm să avem un turneu vara, la mare. În momentul de faţă, sunt foarte ocupat şi concentrat pe cariera mea, dar mi-aş dori să mă implic în organizarea unui turneu important aici, în Constanţa“, a precizat Tecău. „Pentru viitorul tenisului românesc, trebuie să avem în primul rând mult mai multe acţiuni de promovare şi selecţie, în genul Kids Day.

Cei tineri trebuie să înveţe mai mult şi să aibă mai multă răbdare. La fel şi antrenorii, trebuie să se pregătească mai mult. Avem nevoie şi de susţinerea părinţilor, pentru că tenisul e un sport costisitor. Dacă nu ai susţinerea financiară, e greu să treci de acel prag la care se opresc majoritatea jucătorilor. E bine de ştiut că nu toţi jucătorii ajung în primii zece la simplu sau în primii 50 şi în prima sută, dar poţi juca la dublu, poţi deveni un antrenor foarte bun, poţi obţine o bursă în America. Sunt multe alte căi, multe alte drumuri care pornesc de la o carieră de jucător de tenis. Aşa că tinerii să nu cedeze, să aibă răbdare“, a mai spus jucătorul de 28 de ani.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • george2210 11 Dec, 2014 08:46 Turneul de la Shenzen e de 500.000$ si incepe pe 4 ianuarie.