Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep - Serena Williams, ce meci în semifinale la Indian Wells!

ro

20 Mar, 2015 00:00 1986 Marime text
Cea mai bună jucătoare de tenis din România, constănţeanca Simona Halep, aflată pe locul trei în lume, o va întâlni în semifinalele turneului de la Indian Wells pe americanca Serena Williams, liderul mondial!

Partidă de gală în penultimul act al întrecerii, între favoritele 3 (Simona) şi 1 (Serena). Constănţeanca, văzută drept urmaşa lui Williams în fruntea ierarhiei WTA, s-a calificat în semifinale (pentru al doilea an la rând) după ce a trecut în sferturi de Carla Suarez Navarro (Spania, 13 WTA şi cap de serie numărul 12). Scorul a fost 5-7, 6-1, 6-1, iar meciul a durat o oră şi 54 de minute, Halep primind pentru acest succes 220.000 de dolari şi 390 de puncte. Serena a eliminat-o în sferturi pe Timea Bacsinszky (Elveţia, 26 WTA, cap de serie numărul 27), cu 7-5, 6-3. În meciul cu Navarro, un punct câştigat de Simona Halep a fost ales pentru a doua oară de WTA drept lovitura zilei la Indian Wells.

„În primul set, m-a dominat nervozitatea, dar apoi m-am liniştit şi am practicat tenisul meu obişnuit. Ştiam că nu voi avea un meci uşor. Navarro e o jucătoare bună, împotriva căreia e dificil să joci, întrucât deschide bine unghiurile. Arma contra unui asemenea stil este agresivitatea. Abia aştept să joc cu Serena Williams. Am încredere că o pot învinge din nou. La Singapore, a fost cea mai mare zi a mea, atunci când am bătut-o. Aici va fi însă altceva. Atunci era un turneu în sală şi era un meci din grupe, pe când această partidă e eliminatorie. Acea victorie m-a învăţat că, dacă am curaj şi optimism, pot triumfa în faţa ei“, a spus Simona Halep. De cealaltă parte, Serena Williams a arătat: „La primul meci de anul trecut, de la Singapore, nu m-am aşteptat să primesc o aşa replică solidă de la Simona. Acum ştiu însă la ce să mă aştept. Va fi un meci greu, întrucât românca e foarte bună.“

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit până acum de cinci ori, scorul fiind 4-1 pentru Williams. Singura victorie a Simonei a venit în grupele Turneului Campioanelor, de la Singapore, unde constănţeanca i-a administrat liderului mondial una dintre cele mai usturătoare înfrângeri din carieră, impunându-se cu 6-0, 6-2. Ulterior, cele două au disputat şi finala, iar Serena şi-a luat revanşa, scor 6-3, 6-0. Celelalte trei victorii ale puternicei sportive de culoare au venit în anii 2011 (în turul doi de la Wimbledon - 3-6, 6-2, 6-1) şi 2013 (în semifinale la Roma - 6-3, 6-0 şi în sferturi la Cincinnati - 6-0, 6-4).

Sursa foto: Facebook (CKT Football Tennis)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii