Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep se duelează la US Open, în al doilea meci, cu Katerina Bondarenko

ro

03 Sep, 2015 00:00 1051 Marime text
Cea mai bună jucătoare de tenis din România, constănţeanca Simona Halep, se va duela, astăzi, în turul doi la US Open cu o sportivă din Ucraina, Katerina Bondarenko. Este prima întâlnire dintre cele două tenismene în circuitul WTA. 

Aflată pe locul doi în clasamentul mondial, Halep (23 de ani, 1,68 m - 60 kg) este cap de serie numărul doi la ultimul turneu de Grand Slam al anului. De cealaltă parte, Bondarenko (29 de ani, 1,75 m - 60 kg) ocupă locul 104 în ierarhia mondială şi a ajuns în turul secund la US Open din calificări. În runda precedentă, Simona Halep a avut o misiune facilă, învingând-o pe Marina Erakovic, din Noua Zeelandă (99 WTA), care a abandonat în setul doi, la scorul de 6-2, 3-0 în favoarea constănţencei, după 47 de minute de joc. „Am avut un start bun şi sunt încrezătoare că la US Open pot juca cel mai bun tenis al meu. Mă simt bine şi fizic, şi mental. Vreau să o iau meci cu meci şi sper să ajung cât mai sus. Nu mi-e frică de nimeni, am avut anterior două turnee grele în care am făcut finală“, a declarat Halep, la finele partidei cu Erakovic.

În runda inaugurală, Katerina Bondarenko a trecut de Iulia Puţinteva (Kazahstan, 78 WTA), scor 6-0, 6-3, după 59 de minute de joc. Acest meci a fost al patrulea al lui Bondarenko la US Open, după alte trei în calificări. Ucraineanca a ocupat locul 29 WTA în 2009, an în care a jucat sfert de finală la US Open. Acesta este cel mai bun rezultat al ei la turneele de Grand Slam, la simplu, pentru că la dublu feminin este campioană la Australian Open, în 2008!

Pentru calificarea în turul doi la US Open, Simona Halep va primi 68.600 de dolari şi 70 de puncte WTA. Cea mai bună performanţă a constănţencei la această întrecere este atingerea optimilor de finală în 2013, în vreme ce, anul trecut, Simona a părăsit turneul în turul trei. În acest an, favorita trei, Maria Şarapova (Rusia), care, oricum, era pe cealaltă parte de tablou, s-a retras din competiţie, iar pe principala favorită, Serena Williams (SUA), Simona nu o poate întâlni decât în finală. În plus, de pe partea de tablou a constănţencei, au mai fost eliminate câteva dintre favorite: Lucie Safarova (Cehia, 6), Timea Bacsinszky (Elveţia, 14) sau Alize Cornet (Franţa, 27). La US Open, Simona Halep s-a înscris şi în proba de dublu mixt, alături de constănţeanul Horia Tecău, iar adversarii lor din primul tur sunt Arantxa Parra Santonja şi David Marrero (ambii, din Spania).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii