Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep s-a întors din Australia „Antrenorul a înţeles situaţia, a văzut cât de greu mi-a fost“

ro

22 Jan, 2016 00:00 1015 Marime text

Cea mai bună jucătoare de tenis din România, constănţeanca Simona Halep (locul 2 WTA), a revenit ieri în ţară, după evoluţia de la turneul de Grand Slam Australian Open, unde a pierdut în turul întâi în faţa chinezoaicei Shuai Zhang, locul 133 WTA, o sportivă venită din calificări.
 
„Nu a ieşit aşa cum mi-am dorit, dar nici nu am fost foarte pregătită. Am avut anumite probleme în ultima perioadă. Nu vreau să găsesc scuze, dar m-am confruntat cu o răceală, iar înainte să plec, am avut probleme cu stomacul. Toate la un loc, plus tendonul nu m-au lăsat să fac ceea ce puteam pe teren. Am avut o infecţie stomacală şi nu m-am antrenat. Am crezut însă că o să-mi treacă şi că o să-mi revin. Când am plecat, eram pe antibiotice. Acum trebuie să-mi revin. Antrenorul a înţeles situaţia, a fost zi de zi lângă mine şi a văzut cât de greu mi-a fost. A zis că, după ce-mi voi reveni, trebuie să muncesc din greu, pentru a ajunge la nivelul la care eram înainte. Mă înţeleg foarte bine cu antrenorul şi nu am de gând să-l schimb“, a spus Simona Halep.

Comparaţie între Australian Open şi Wimbledon

Tenismena este de părere că, dacă nu avea problema medicale, o învingea pe chinezoaică. Halep a devenit astfel favorita cel mai bine clasată care pierde în turul întâi, după 1979, de la eşecul Virginiei Ruzici, cap se serie numărul unu atunci. „În acea zi, Shuai Zhang a fost mai bună. Trebuie să-i acordăm toate meritele. A jucat un tenis foarte solid. Faptul că, ulterior, a învins-o şi pe Alize Cornet pentru mine nu e o surpriză. Contra mea, a arătat un tenis fără teamă şi emoţie. A dat tot ce a avut mai bun în ea. Nu mi-e teamă că aş putea cădea în clasamentul WTA. Vor veni şi punctele, şi turneele bine jucate. Asemenea mie, multora din top zece li s-a întâmplat să fie accidentate, să nu se poată antrena şi să nu fie la nivel maxim. Dintre eşecul de acum şi de la Wimbledon, din turul întâi, mai tare m-a afectat cel de la Londra. Acum am fost bolnavă, atunci eram bine din punct de vedere al sănătăţii, dar nu eram pregătită psihic, asupra mea apăsând o mare presiune“, a mai spus Halep.

„Sunt foarte motivată pentru Fed Cup”  

În perioada următoare, Simona va evolua pentru echipa de Fed Cup a României (Cluj, 6-7 februarie), iar apoi la turneele de la Dubai (15-21 februarie), Qatar (22-28 februarie), Indian Wells (7-20 martie) şi Miami (21 martie - 3 aprilie). Va fi o perioadă dificilă, în care constănţeanca are multe punct de apărat, 2.290 (900 la Dubai, 1.000 la Indian Wells şi 390 la Miami).
 
„Sunt foarte motivată pentru Fed Cup, îmi doresc să joc bine. Cred că mă vor ajuta aceste partide. Avem o şansă, pentru că cehele nu sunt într-o formă foarte bună. Alcătuiesc, într-adevăr, o echipă puternică şi experimentată, dar mie nu mi-e teamă. Abia aştept să mergem la Cluj, n-am jucat acolo niciodată. Am auzit că sala e foarte frumoasă. E un eveniment important pentru noi. În 2016, simt că am şansa mea, dar nu vreau să mă gândesc la un obiectiv prea înalt, cel mai important e să fiu eu bine din punct de vedere al sănătăţii“, a mai spus Simona Halep.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii