Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep, cetăţean de onoare Tatăl campioanei - „Mi-a fost greu, de parcă aş fi tras o căruţă” (galerie foto)

ro

18 Mar, 2014 00:00 4707 Marime text
Jucătoarei de tenis Simona Halep i-a fost acordat, ieri, titlul de cetăţean de onoare al judeţului Constanţa. La şedinţa Consiliului Judeţean, unde a fost votat proiectul de hotărâre, sportiva a fost reprezentată de tatăl ei, Stere Halep, Simona neputând fi prezentă la festivitate întrucât în această perioadă participă la turneul de la Miami. Stere Halep a primit o plachetă şi o diplomă, acordate jucătoarei pentru „deosebita contribuţie la promovarea imaginii judeţului Constanţa pe plan internaţional”.

Tatăl campioanei a declarat: „Fiica mea a fost impresionată şi bucuroasă că judeţul ei s-a gândit să-i acorde titlul de cetăţean de onoare. Simona le urează sănătate tuturor constănţenilor şi a transmis, prin mine, că iubeşte foarte mult Constanţa”. Tatăl jucătoarei ajunse, de ieri, pe locul cinci în clasamentul mondial, a declarat că Simonei i-a fost foarte greu atunci când, la 16 ani, a trebuit să părăsească familia şi să plece la Bucureşti, într-o etapă nouă a pregătirii şi a carierei sale. „Ea era mai mămoasă. I-a fost greu la început, dar s-a obişnuit, iar apoi a ajuns unde a ajuns. Eforturile mele au fost pe măsură, ca ale oricărui părinte care-şi susţine copilul. Cât de greu mi-a fost? Ca şi când aş trage o căruţă în spate. În sport, nu poţi şti niciodată când câştigi sau pierzi, astfel că nu pot spune dacă, în acest an, Simona o va învinge pe Serena Williams.

Depinde şi de dispoziţia pe care o are în fiecare zi. A ajuns pe locul cinci în lume. Ştiţi cum se spune, prea mult nu e bine, prea puţin nu ajunge. Cu siguranţă îşi va propune să avanseze”, a mai arătat Stere Halep. „Acordarea titlului de cetăţean de onoare al judeţului Constanţa nu atrage după sine niciun avantaj material. Pur şi simplu reprezintă o recunoaştere publică a meritelor marii sportive Simona Halep. Sper să ajungă şi numărul unu în ierarhia mondială”, a punctat Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC Constanţa. Întrebat cum comentează aprecierile primarului Radu Mazăre cum că „Simona Halep va fi onorată şi de municipiul Constanţa, dar mai e până atunci”, şeful Consiliului Judeţean a punctat: „Fiecare în viaţă mai are de muncit. Întotdeauna trebuie să existe o ţintă. Sunt convins că obiectivul Simonei Halep este atingerea primei poziţii în lume şi sunt convins că-şi va îndeplini acest ţel, chiar dacă, la Indian Wells, nu a reuşit să ajungă în finală”.
 
La Miami, nu joacă în primul tur
 

Turneul Premier Mandatory de la Miami oferă premii totale de 5.427.105 dolari. Ca şi la Indian Wells, Simona este cap de serie numărul 6, iar în primul tur nu joacă, urmând a intra în competiţie din runda a doua, unde va întâlni învingătoarea dintre Casey Dellacqua (Australia, beneficiară a unui wild-card) şi Stefanie Voegele (Elveţia). În continuare, adversarele Simonei ar putea fi: Venus Williams (SUA, 29) - în turul trei; Dominika Cibulkova (Slovacia, 10) - în turul patru; Agnieszka Radwanska (Polonia, 3) sau Eugenie Bouchard (Canada, 18) - în sferturi; Li Na (China, 2) sau Jelena Jankovic (Serbia, 7) - în semifinală; Serena Williams (SUA, 1) - în finală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii