Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:24 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Semifinala de la Indian Wells Simona Halep a mai adăugat o victorie în duelurile cu Serena Williams

ro

23 Mar, 2015 00:00 1806 Marime text
Cea mai bună jucătoare de tenis din România, constănţeanca Simona Halep (locul trei în lume şi cap de serie numărul 3) a disputat aseară finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells contra sârboaicei Jelena Jankovic (21 WTA şi a 18-a favorită a întrecerii).

Simona a ajuns în ultimul act după ce a trecut în semifinale de liderul mondial, Serena Williams, însă fără luptă, după ce americanca s-a retras din turneu, acuzând o accidentare la genunchiul drept. Williams a spus că s-a accidentat la un antrenament şi că are dureri chiar şi atunci când merge. Înainte ca Serena să declare forfait, ea o conducea cu 4-1 pe Halep la capitolul întâlniri directe. „Îmi doream foarte mult să o întâlnesc pe Serena în semifinale. Ştiu cum este să te retragi din pricina unei accidentări, mi s-a întâmplat şi mie. Trebuie să ai grijă de sănătatea ta“, a spus jucătoarea constănţeană de 23 de ani.

Finala cu Jelena Jankovic a fost a 17-a din palmaresul Simonei Halep, care a câştigat zece şi a pierdut şase până la partida de aseară. Dotat cu premii totale de 5,4 milioane de dolari, turneul de la Indian Wells are o importanţă deosebită, urmându-le întrecerilor Grand Slam şi Turneului Campioanelor. Prezenţa în finală la simplu feminin e răsplătită cu 439.420 de dolari şi 650 de puncte WTA. Pentru tenismena care a câştigat meciul de aseară, premiul bănesc se va ridica la 900.400 de dolari, iar numărul punctelor WTA primite va creşte la 1.000.

Sursa foto: Facebook (Simona Halep Simply The Best)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii