Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sedus de Londra Fostul portar al Farului apără pe „Wembley” (galerie foto)

ro

27 Jul, 2013 00:00 4179 Marime text
Aflat într-o mini-vacanţă în Anglia, Alexandru Răuţă nu a ratat momentul de a merge şi la stadionul cu nume legendar din Londra. După ce s-a lăsat de fotbal, fiul antrenorului Farului a devenit jucător profesionist de poker, iar pe 8 august intenţionează să participe la un turneu în Irlanda.

Purtat de meciurile de poker prin mai multe ţări, Alex Răuţă (25 de ani) nu ajunsese însă şi în capitala Angliei. De aceea, şi-a luat o scurtă vacanţă pentru a vedea şi acest oraş. Alex a bifat multe obiective turistice, precum Big Ben, Palatul Buckingham, Tower Bridge sau London Eye, rămânând plăcut impresionat de cele văzute şi cumpărând multe suveniruri. Spre surprinderea sa, în capitala Angliei a dat şi peste un magazin românesc, „Prahova”, care are la vânzare produse tradiţionale, din care nu lipsesc slănina afumată, vinul românesc, varza murată, ciorba de burtă, eugeniile sau muştarul. De pe lista de priorităţi a lui Răuţă nu putea lipsi însă noul stadion „Wembley” (inaugurat în 2007, după ce vechea arenă, deschisă în 1923, a fost demolată în 2003 şi reconstruită). Orice iubitor al sportului-rege ajuns la Londra merge să vadă şi templul fotbalului britanic, cu atât mai mult Alexandru, care a şi jucat fotbal, fiind portarul primei echipe a Farului în urmă cu câţiva ani. Amplasat în cartierul Brent din nord-vestul Londrei, „Wembley”-ul este cel mai mare stadion al Angliei, cu 90.000 de locuri, toate acoperite. De asemenea, este cel mai scump construit vreodată în lume, costând 798 de milioane de lire sterline. Tânărul constănţean a avut însă ghinion, neputând face un tur al impunătorului obiectiv. „Din păcate, nu am putut intra în arenă, care era închisă la acea oră din pricina unor lucrări. Oricum, este un stadion imens, al doilea ca mărime din Europa, după Camp Nou. Are o mulţime de facilităţi”, a declarat Alex. Dacă nu a putut pătrunde în incinta arenei, fostul goal-keeper s-a mulţumit cu câteva poze în afară, inclusiv la statuia din bronz al lui Bobby Moore, căpitanul echipei Angliei campioană mondială în 1966. Cum reflexele de fost portar încă nu l-au părăsit, Alex a fost fotografiat în faţa statuii simulând că prinde balonul. Peste ani, aceste poze vor avea greutate, când le va arăta nepoţilor cum a „apărat” el pe „Wembley”.

Fost „marinar”, lucrător la aeroportul londonez

Alexandru este însoţit pe parcursul periplului englez de un constănţean, Robert Voiculescu. Cei doi au jucat împreună la juniorii Farului, la grupa 1987 (care a fost pregătită de regretatul Sevastian Iovănescu), iar Robert (care juca mijlocaş central cu ani în urmă) este stabilit de patru ani la Londra, lucrând în prezent la aeroport. La vizita la „Wembley”, celor doi li s-a alăturat şi un amical de-al lui Robert, George Vlasov. 

Pokerul şi femeile

La Londra, Alex Răuţă nu a neglijat nici pokerul. „Acum mă axez foarte mult pe jocul de cash. Am fost la câteva dintre cele mai mari săli de poker din Londra şi am rămas impresionat de mentalitatea britanică în ce priveşte acest joc. La mese sunt tot mai multe reprezentante ale sexului frumos, pe când la noi este foarte rară prezenţa acestora”, a arătat băiatul antrenorului care pregăteşte momentan Farul, Ion Răuţă. Pe 8 august, Alexandru intenţionează să participe la un turneu foarte bun, la Galway, în Irlanda, la care speră să obţină un rezultat pozitiv. Întoarcerea în ţară este prevăzută pe 13 august.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii