Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se apropie Maratonul Nisipului. Peste 800 de sportivi înscriși în concurs

ro

16 Mar, 2017 08:41 1303 Marime text

Maratonul Nisipului
, unul primele maratoane din Europa care se desfăşoară integral pe nisip, va avea loc în doar 10 zile (duminică 26 martie 2017), în stațiunea Mamaia. Peste 800 de sportivi din România și din alte țări s-au înscris la inedita cursă de la malul Mării Negre și alte câteva sute de susținători și-au anunțat deja prezența.

Evenimentul sportiv internațional, ajuns la a patra ediție, este organizat de Asociația Sportivă “SanaSport” și Radio Constanța, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța, Primăria Constanța și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. Maratonul Nisipului se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță, și conține trei probe competitive (maraton, semimaraton și cursa de 10km) și crosul Family Run (aproximativ 1km) - care are menirea de a-i aduce mai aproape de sport, atât pe părinți, cât mai ales pe copiii acestora.
 
Premii în valoare de 26.600 de lei 

Sponsorii evenimentului au pregătit premii în valoare totală de 26.600 de lei, 22 de premii pentru categoria Open, 18 premii pentru cele 6 categorii de vârstă și premiul suplimentar pentru doborârea recordului cursei la proba de maraton, care a fost stabilit la a doua ediție, de Ghenadie Timbalist (2 ore 36 minute şi 2 secunde) şi Nicoleta Ciortan (3 ore 17 minute şi 18 secunde), în valoare de 500 de lei. În același timp, premiate vor fi și primele 5 familii clasate la crosul Family Run.
 
Se aleargă pentru scăderea ratei mortalității infantile neonatale

Şi la această ediție, participanții, împreună cu organizatorii, au decis să lupte pentru o cauză nobilă și anume reconstrucția și modernizarea Secției de Terapie Intensivă Nou Născuți și a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Constanța. Prin proiectul social inițiat de către  Asociația “Dăruiește Aripi”, comunitatea sportivă “Sansport” va lupta, la fel ca anul trecut, pentru scăderea ratei mortalității infantile neonatale, care a atins cote alarmante în Constanţa.

“Faptele bune, pe care le-am făcut anul trecut împreună cu părinţii şi copii lor, vrem să le reedităm şi în acest an. Din cauza infrastructurii medicale precare a sistemului de sănătate constănţean, foarte mulţi nou-născuţi mor anual, iar noi nu putem sta nepăsători la auzul acestor tragedii. Ne-am decis ca şi în acest an să alergăm pentru salvarea de vieţi, vom alerga pentru un viitor mai bun al copiilor noştri şi, desigur, vom alerga pentru promovarea litoralului nostru la nivel internaţional. Ne bucurăm foarte mult că şi în acest an s-au înscris foarte mulţi sportivi, numărul lor depăşind deja toate recordurile noastre de participare. Cei interesaţi să participe, mai au la dispoziţie doar câteva zile până când se mai pot înscrie, atât la cursele competitive, cât şi la crosul dedicat familiei”, declară președintele Asociației Sportive SanaSport, Daniel Antonaru.


Asociaţia Sportivă SanaSport este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în 2013, care are ca obiective majore promovarea importanței sportului pentru societate și îmbunătățirea condiției fizice și a stării de sănătate în rândul locuitorilor din municipiul Constanța. SanaSport organizează în fiecare duminică, începând cu ora 9.00, alergări de anduranță pe nisip, punctul de întâlnire fiind parcarea de la Aqua Magic din stațiunea Mamaia. Până în prezent peste 500 de iubitori ai sportului au răspuns invitației membrilor SanaSport și au rezonat cu motto-ul Asociației: “Încetează să mai fabrici scuze, aleargă pur și simplu!”. Pentru proiectele sale social-sportive, Asociația “Sanasport” a fost nominalizată la Gala “Zece Oameni de Valoare pentru Constanta” (secțiunea Sport), edițiile 2016 şi 2017.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii