Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sâmbătă, intră în arenă liderul clasamentului FC Viitorul începe anul în Liga 1 contra lui Dinamo

ro

04 Feb, 2017 00:00 1564 Marime text
Liderul Ligii 1, FC Viitorul, susţine sâmbătă primul meci oficial din noul an, întâlnind în deplasare Dinamo Bucureşti
 
FC Viitorul conduce ierarhia cu două puncte avans (42 - 40) faţă de ocupanta locului secund, Steaua, în vreme ce Dinamo se află pe cinci, cu 32 de puncte. Echipa lui Gică Hagi a avut o perioadă de pregătire reuşită, câştigând cinci dintre cele şase meciuri amicale susţinute, în stagiile externe din Cipru şi Italia. Cei de la FC Viitorul spun că nu sunt apăsaţi de presiunea primei poziţii, întrucât nu au ca obiectiv câştigarea titlului, dar îşi doresc ca şi în 2017 să aibă evoluţii bune precum în prima parte a campionatului.
 
În perioada de pregătire din Insula Afroditei, FC Viitorul a susţinut următoarele amicale: 8-0 (Iancu 2, Cruceru, Hodorogea, Cioablă, Cicâldău, Marin, Purece) cu Thoi Lakatamias, 2-0 (Nimely 2) cu Ermis Aradippou (Cipru), 2-1 (Nimely, Purece) cu Levski Sofia (Bulgaria), 0-1 cu FC Ural (Rusia) şi 5-0 (Boli, Nimely, Iancu, Ciobanu, Casap) cu FK Atlantas (Lituania). În Italia, echipa constănţeană a întâlnit, în ultimul amical al iernii, Perugia, de care a trecut cu 2-0 (G. Iancu 15, Volta 51 - autogol).

„Nimic nu e de nerealizat“

Managerul tehnic al FC Viitorul, Gică Hagi, s-a arătat satisfăcut de modul în care elevii săi s-au antrenat şi au jucat în meciurile amicale. „Noi mergem pe principiul că nimic nu e imposibil. Vom munci şi vom încerca să facem lucruri frumoase, ca până acum. Presiunea e pe toţi ceilalţi din România, dar pe noi nu. Ei trebuie să revină, să ajungă, să câştige. Vrem să creştem şi să jucăm un fotbal bun. Iar dacă eşti bun, bine pregătit şi crezi, îţi doreşti şi poţi, nimic nu e de nerealizat. Vrem ca în fiecare zi să fim mai buni şi să ne luptăm acolo în faţă cu echipele de tradiţie. Noi suntem tineri“, a arătat Hagi.

E greu să te menţii pe primul loc

Disputa cu Dinamo se joacă sâmbătă, 4 februarie, de la ora 20.00, în etapa a 22-a a Ligii 1. În tur, la Ovidiu, disputa s-a încheiat la egalitate, 1-1 (Nimely 84 / C. Lazar 18). „Ne gândim de mult la meciul cu Dinamo, pe care trebuie să-l câştigăm“, a spus Neluţ Roşu, una dintre achiziţiile FC Viitorul. „Ne-am intrat în mână în partidele de verificare şi am reuşit jocuri foarte bune. Sperăm să câştigăm şi primul meci oficial din 2017, cu Dinamo“, a arătat şi Florinel Coman. „Este greu să te menţii pe primul loc în Liga 1, dar muncim mult şi sperăm să ne iasă. Trebuie să fim foarte concentraţi şi să ne menţinem dorinţa de anul trecut de a câştiga fiecare joc“, a precizat Florin Purece.

Merg la Bucureşti să câştige

Mijlocaşul Dragoş Nedelcu a spus că FC Viitorul vrea să continue forma bună arătată în 2016, care a urcat echipa în fotoliul de lider al Ligii 1. „Presiunea locului întâi nu se simte, întrucât noi nu avem ca obiectiv câştigarea campionatului. Trebuie să luăm fiecare meci în parte şi să câştigăm. Vom vedea la sfârşit pe ce loc ne vom clasa. Partida cu Dinamo, prima oficială din 2017, este un derby pentru noi. Întâlnim o echipă bună, de tradiţie, dar vom merge la Bucureşti să câştigăm. Dacă vom aborda restul meciurilor din Liga 1 ca până acum în acest campionat, cred că vom avea din nou rezultate bune“, a precizat Nedelcu.

FC Viitorul, cele mai multe goluri marcate cu stângul

Potrivit statisticilor Ligii Profesioniste de Fotbal, postate pe lpf.ro, Dinamo a marcat 11 goluri din faze fixe, ocupând locul doi la acest capitol, după CFR Cluj (14 goluri). Elevii lui Gică Hagi au înscris de zece ori din momente statice. Dobrogenii ocupă prima poziţie la număr de goluri marcate cu stângul, 15. Ei sunt urmaţi în acest clasament inedit chiar de către Dinamo, cu 12 goluri. Dinamo este echipa cu cele mai multe meciuri cu cel puţin un gol primit, gruparea bucureşteană încheind doar trei partide cu zero în dreptul golurilor încasate.

În 2015, meci cu şase reuşite

De asemenea, elevii lui Ioan Andone sunt pe ultimul loc la un alt capitol, cel privind golurile încasate din faze fixe, 14 la număr (Viitorul, 5 goluri primite). Dinamo şi Viitorul s-au întâlnit de 11 ori în Liga 1. De două ori s-au impus bucureştenii, de patru ori dobrogenii, iar cinci jocuri s-au încheiat la egalitate. Palmaresul cu Dinamo gazdă este: 5 jocuri - o remiză - 4 victorii Viitorul! Cea mai mare diferenţă de scor s-a înregistrat pe 2 noiembrie 2015, Dinamo -Viitorul 1-5 (Gnohere / Tănase, Achim dublă, Aganovic dublă).

Miza pe tineret

Aceleaşi statistici arată că Viitorul şi Dinamo au dat împreună 25% din totalul jucătorilor autohtoni născuţi după 1 ianuarie 1994 cu prezenţe în stagiunea curentă (Viitorul - 14 jucători, Dinamo - 11 jucători). Dinamo a fost echipa cu cei mai mulţi jucători debutanţi în primele 21 de etape, 12 dintre cei 27 de fotbalişti cu minute bifate în tricoul „alb-roşilor“ aflându-se la primele prezenţe în Liga 1. Duelul antrenorilor, Ioan Andone - Gică Hagi, în Liga 1, cuprinde trei jocuri, o victorie Andone - două remize: 2005/2006, Dinamo - Poli Timişoara 1-0, victorie Andone; 2007/2008, CFR Cluj - Steaua 0-0; 2016/2017, Viitorul - Dinamo 1-1. Hagi şi Andone s-au duelat în prima divizie şi ca jucători în anii '80, fiind şi colegi la echipa naţională, inclusiv la două turnee finale, CE 1984 şi CM 1990.

Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii