Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sâmbătă e ziua cea mare. Finala! FC Viitorul, în faţa unei noi mari performanţe, câştigarea Cupei României

ro

25 May, 2019 00:00 1941 Marime text
FC Viitorul dispută sâmbătă, 25 mai, la Ploieşti, finala Cupei României, contra echipei Astra Giurgiu. La capătul unui sezon foarte bun, în care s-a clasat pe locul trei în Liga 1, după CFR Cluj şi FCSB, formaţia de pe litoral are ocazia să realizeze o nouă mare performanţă, după cucerirea titlului de campioană, în sezonul 2016/2017. Ar fi un nou trofeu în premieră pentru fotbalul dobrogean. În 2004, şi FC Farul a disputat finala Cupei României, dar a pierdut cu 0-1 în faţa lui Dinamo.
 
Meciul FC Viitorul - Astra Giurgiu se joacă la Ploieşti, pe stadionul „Ilie Oană“, de la ora 20.00, fiind transmis în direct de Digi Sport, Telekom TV şi Look TV. „Pentru al patrulea an consecutiv, FC Viitorul se va alinia, în această vară, la startul preliminariilor cupelor europene. Succesul din Bănie, 2-1 cu Universitatea Craiova, din ultima etapă a play-off-ului sezonului 2018-2019 al Ligii 1, a asigurat constănţenilor locul 3 în campionat, a doua cea mai bună clasare din istoria clubului! După titlul din 2017, Viitorul încheie din nou pe podium şi, mai mult decât atât, aşteaptă cu multă încredere finala Cupei României! O nouă premieră pentru tânăra echipă constănţeană, care poate aduce al doilea trofeu major la seniori în vitrina clubului“, se arată pe site-ul oficial al FC Viitorul.
 

„Ar fi păcat să nu câştigăm”

 
„Suntem fericiţi că ne-am îndeplinit un obiectiv, acela de a termina în primele trei echipe ale Ligii 1, ceea ce ne-a asigurat automat şi calificarea în preliminariile Europa League. Am tratat foarte serios şi Cupa României, ajungând în finală. Ar fi păcat să nu o şi câştigăm, întrucât suntem într-o formă foarte bună şi ne dorim foarte mult să obţinem trofeul“, a declarat Ianis Hagi, căpitanul FC Viitorul. „E final de sezon şi trebuie să terminăm foarte bine acest an, întrucât am muncit, ne-am sacrificat şi cred că merităm să cucerim Cupa României“, a spus şi fundaşul Bogdan Ţîru.
 

E meritul întregului lot

 
„Ar fi o performanţă extraordinară ca la zece ani de la înfiinţarea Academiei Hagi să cucerim un nou trofeu. Am avut un sezon foarte bun până acum. Ne-am clasat pe locul trei în campionat, iar acum mai avem un hop, peste care trebuie să trecem“, a precizat mijlocaşul Ionuţ Vînă. „Mă bucur foarte tare că am reuşit să ajungem în finala Cupei. E meritul întregului lot, toţi jucătorii au contribuit la această calificare în ultimul act. Sperăm să facem un meci foarte bun la Ploieşti şi să aducem trofeul acasă“, a menţionat mijlocaşul Tudor Băluţă, care va disputa sâmbătă ultimul meci pentru FC Viitorul, tânărul de 20 de ani mergând apoi la noua sa echipă, Brighton.
 

Lotul pentru meciul de la Ploieşti

 
Lotul constănţean a plecat spre Ploieşti ieri-dimineaţă, unde sâmbătă, 25 mai, de la ora 20.00, va disputa, pe stadionul Ilie Oană, finala Cupei României. Pentru finală, conducerea tehnică a echipei de pe litoral a deplasat 23 de jucători: Valentin Cojocaru şi Arpad Tordai - portari; Ianis Hagi, Bogdan Ţîru, Sebastian Mladen, Radu Boboc, Virgil Ghiţă, Paul Iacob, Andrei Artean, Bas Kuipers, Bradley de Nooijer, Andrei Ciobanu, Vlad Achim, Ionuţ Vînă, Lyes Houri, Tudor Băluţă, Alexandru Măţan, Eric de Oliveira, Andrei Tîrcoveanu, Andreias Calcan, Denis Drăguş, George Ganea şi Rivaldinho - jucători de câmp.
 

În acest sezon, au fost folosiţi 15 jucători formaţi în Academie

 
În funcţie de rezultatul din finala Cupei, FC Viitorul va şti şi când va începe o nouă aventură europeană: pe 11 iulie - din turul 1 preliminar al Europa League (prin clasarea pe locul 3 în Liga 1) sau pe 25 iulie - din turul 2 al preliminariilor Europa League (prin câştigarea Cupei României). „Constanţa va avea din nou o reprezentantă la startul preliminariilor, performanţă cu care suporterii de la malul mării au fost obişnuiţi în ultimii ani datorită Viitorului! De menţionat că în acest sezon, Viitorul a folosit nu mai puţin de 15 jucători produşi şi crescuţi la Academia Gheorghe Hagi! La doar 10 ani de la înfiinţarea clubului, FC Viitorul are tot mai multe motive de mândrie. Prezenţa în preliminariile Champions League, unde a obţinut şi primul succes din istoria clubului şi totodată al fotbalului constănţean, prezenţa în preliminariile Europa League, unde a reuşit de asemenea prima victorie în competiţie din istoria echipei şi totodată a fotbalului de la malul mării. Trebuie precizat şi că FC Viitorul este una dintre cele trei echipe din Liga 1 care s-a calificat mereu în play-off-ul competiţiei de când se joacă în acest sistem!“, se mai precizează pe site-ul FC Viitorul.
 
Tot sâmbătă, pe stadionul „Ilie Oană“ din Ploieşti, în deschiderea finale Cupei României dintre FC Viitorul şi Astra, se va disputa şi finala Cupei României Under-19, între FC Viitorul şi CFR Cluj. Partida va începe la ora 16.00.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)
 
Citeşte şi:
 
Editorial Două finale într-o săptămână. FC Viitorul, mai vrem o minune!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii